Το Ελληνικό Κέντρο Καΐρου τίμησε την Προξενική υπάλληλο της Ελλάδας στο Κάιρο κα Βασιλική Παπανικολάου (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ)


 

 

 

 

 

Για την Ελληνική Παροικία στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, η κα Βασιλική Παπανικολάου δεν ήταν απλά μία υψηλόβαθμη υπάλληλος του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Κάιρο (με καθήκοντα αμέσως μετά τον/την Γενικό Πρόξενο), αλλά έγινε και ένα κομμάτι από τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό.

 

 

 

 

 

Οκτώ χρόνια στάθηκε με αυταπάρνηση στην υπηρεσία όλων των Ελλήνων στο Κάιρο ως μία εξαιρετική υπάλληλος, μία άριστη «Υποπρόξενος», τίτλος που φυσικά δεν υπάρχει εδώ στην Αίγυπτο, αλλά έτσι έμεινε στις καρδιές όλων.

 

 

 

 

 

Μία εξαιρετική λοιπόν υπάλληλος του Υπουργείου Εξωτερικών, με ανώτατες και μεταπτυχιακές σπουδές, αλλά και με την δυνατότητα υψηλής κρίσης που τής παρείχε και το προηγούμενο επάγγελμά της, καθώς διετέλεσε για ένα χρονικό διάστημα διακεκριμένη δημοσιογράφος στην κρατική Ελληνική Τηλεόραση ΕΡΤ.

 

 

 

 

 

Παράλληλα, λόγω και της προηγούμενης τοποθέτησής της (στο Λίβανο) αλλά και της αγάπης της στον αραβικό λαό, κατείχε σε κάποιο επίπεδο και την αραβική γλώσσα, και ήταν ιδιαίτερα αγαπητή σε όλους τους Αιγυπτίους.

 

 

 

 

 

Όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήταν και μία υπέροχη μάνα, που με αυταπάρνηση έκανε και πάντα συνεχίζει για τα δύο αγαπημένα της παιδιά την Μαρί-Σόφι και τον Νικόλα, αφιερώνοντάς τους ακόμη και τις ελάχιστες ώρες που τής έμεναν μετά την εργασία στο Προξενείο, πάντα με τη βοήθεια της σεβαστής της μητέρας, της κας Σοφίας.

 

 

 

 

 

Το Ελληνικό Κέντρο Καΐρου θέλησε να τιμήσει την κα Παπανικολάου για την προσφορά της. Παρουσία λοιπόν του Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου Μητροπολίτη Μέμφιδος κ. Νικοδήμου και της Γενικής Γραμματέως της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κας Χρυσάνθης Σκουφαρίδου, ο Διαχειριστής του χώρου του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου κ. Αλέξανδρος Καζαμίας προσέφερε ένα αναμνηστικό στην άξια προξενική υπάλληλο, ως ένα ελάχιστο δείγμα αγάπης και ευγνωμοσύνης για ό,τι έκανε εκείνη μέχρι σήμερα για την παροικία.

 

 

 

 

 

Δείτε το χαρακτηριστικό 3λεπτο βίντεο:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Από την πλευρά της, η κα Βασιλική Παπανικολάου δεν έκρυψε τη συγκίνησή της, μιλώντας στο «ΠΥΡΑΜΙΣ»: «Η παροικία στο Κάιρο είναι ζεστή και πολύ οικογενειακή. Σέ στηρίζουν, σέ αγαπούν, σέ φροντίζουν… Και πραγματικά, αισθάνεσαι ότι πλέον είναι οικογένεια και όχι παροικία.»

 

 

 

 

 

 

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να επισημάνει τους κοινούς αγώνες των προξενικών αρχών με την παροικία για την αναβάθμιση του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού:

 

 

 

«Είμαστε πιστεύω μία ομάδα που πιστεύω ότι δουλέψαμε και συνεργαστήκαμε καλά», τονίζει, ευχόμενη στους Καϊρινούς Αιγυπτιώτες «να είναι πάντα ενωμένοι, αγαπημένοι… Να νιώθουν και να ζουν για την Ελλάδα… Να φροντίζουν την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, και πάνω από όλα, ενότητα και αγάπη! Να τιμούν την Ελλάδα με τις πράξεις τους και να κάνουν και τους Αιγύπτιους να αγαπούν την χώρα μας μέσα από την Ελληνική παροικία».

 

 

 

 

 

 

Και η κα Παπανικολάου κατέληξε: «Σάς ευχαριστώ όλους για τη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια. Στήριξε ο ένας τον άλλον, με πολύ σεβασμό, αλληλοεκτίμηση και αγάπη. Εύχομαι καλή συνέχεια σε όλους, υγεία, προσωπική ευτυχία και ανοικτή επικοινωνία εις το διηνεκές».

 

 

 

 

 

Θερμές ευχαριστίες και από το «ΠΥΡΑΜΙΣ» για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια με την κα Παπανικολάου η οποία υπηρέτησε με πολύ αγάπη τον Ελληνισμό του Καΐρου.

 

 

 

 

 

 

Η κα Βασιλική Παπανικολάου αναμένεται στο προσεχές χρονικό διάστημα να επιστρέψει στην Κεντρική Υπηρεσία του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, στην Αθήνα.

 

 

 

 

 

Ακολουθούν φωτογραφίες από τη σεμνή ευχαριστήρια εκδήλωση στο Ελληνικό Κέντρο Καΐρου, όπου το ιστορικό αιγυπτιώτικο σωματείο, διά χειρών του Διαχειριστή του χώρου κ. Αλέξανδρου Καζαμία και της Γενικής Γραμματέως της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κας Χρυσάνθης Σκουφαρίδου και παρουσία του Μητροπολίτου Μέμφιδος κ. Νικοδήμου, προσέφεραν στην κα Παπανικολάου ένα μικρό άγαλμα του Φαραώ Τουταγχαμών για να θυμάται πάντα στην Αίγυπτο, όπου και αν βρεθεί τα επόμενα χρόνια:

 

 

 

 

 

 

20160819_210728

 

 

 

 

 

 

20160819_210750

 

 

 

 

 

 

20160820_002941

 

 

 

 

 

papanikolaou 05

 

 

 

 

20160820_003114

 

 

 

 

20160820_003141

 

 

 

 

20160820_003152

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης