Το έργο της αξέχαστης Στέλλας Κυριάζη, συνεχίζουν με αγάπη για την παροικία, ο Κυριάκος Κυριάζη και οι κόρες του Κριστίν και Σεσίλ


 

 

 

 

Περίπου ένας χρόνος έχει περάσει από τότε που όλη η καϊρινή παροικία είπε το τελευταίο αντίο στην αξέχαστη Μεγάλη Ευεργέτιδα της Ελληνικής παροικίας, την αείμνηστη Στέλλα Κυριάζη, που μάς εγκατέλειψε για πάντα στις 31 Αυγούστου του 2017.

 

 

Και όμως, το έργο της Στέλλας δεν έπαψε ποτέ από τότε μέχρι σήμερα!…

 

 

Είναι ένα έργο που αγόγγυστα και με συγκινητικό τρόπο συνεχίζει η ίδια της η οικογένεια.

 

 

Και πάνω από όλα, η κολώνα του σπιτιού της, όπως η καταπληκτική Στέλλα έλεγε πάντοτε για τον λατρευτό σύζυγό της, τον σεβαστό Κυριάκο Κυριάζη.

 

 

Ο Κυριάκος αγάπησε όσο λίγοι την αγαπημένη του Στέλλα, κάνοντας μία εξαιρετική οικογένεια, και ζώντας μαζί της όλη του τη ζωή, βλέποντας τη μεγάλη Μάνα του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού, να προσφέρει συνεχώς στα παιδιά της παροικίας, με τον ίδιο τον αρχηγό της οικογένειας να είναι ο πραγματικός οικονομικός υποστηρικτής, ο άνθρωπος που πάντοτε άκουγε τις παρακλήσεις της γυναίκας του και προσέφερε ό,τι μπορούσε στην παροικία, από όσα καλά του είχε προσφέρει ο Θεός…

 

 

Το έλεγε πάντοτε και η Στέλλα. «Να ξέρετε ότι εγώ τίποτε δεν θα μπορούσα να κάνω χωρίς τη βοήθεια του συζύγου μου», έλεγε και ξανάλεγε, μην κρύβοντας πολλές φορές τα δάκρυά της να κυλούν από το πρόσωπό της, που έλαμπε ολόκληρο όταν έλεγε την λέξη «Κυριάκος».

 

 

 

 

 

 

 

 

Αλλά και ο Κυριάκος ήταν πάντοτε στο πλευρό της και στο πλευρό της παροικίας…

 

 

Και έτσι παρέμεινε…

 

 

Η αγάπη του για τον Καϊρινό Ελληνισμό δεν υπήρχε μόνο λόγω της γυναίκας του, Στέλλας Κυριάζη.

 

 

Είναι μία αγάπη που του εμφύσησε για την Ελλάδα η αξέχαστη Μεγάλη Ευεργέτιδα και εκείνος, ως ένας Μεγάλος Πρέσβης του Ελληνισμού στη Χώρα του Νείλου, δεν έπαψε ποτέ να στέκεται στο πλευρό της παροικίας, μέχρι και σήμερα.

 

 

Και ίσως, σήμερα, περισσότερο από πριν…

 

 

Διότι, πλέον είναι εκείνος που συνεχίζει το έργο της πολυαγαπημένης του Στέλλας…

 

Μόνος;

 

 

Όχι βέβαια…

 

 

Μαζί του, το τεράστιο έργο της μάνας τους, συνεχίζουν με τον ίδιο ζήλο και πάντοτε με την οικονομική στήριξη του πατέρα τους, Κυριάκου Κυριάζη, η Κριστίν και η Σεσίλ Κυριάζη.

 

 

 

 

 

 

 

 

Δύο γνήσιες Αιγυπτιώτισσες, που αποδεικνύουν καθημερινά όλο και περισσότερο την εσωτερική τους αγάπη για τον Ελληνισμό της Χώρας του Νείλου.

 

 

Δύο άξιες απόγονοι της Μεγάλης Ευεργέτιδας, που μαζί με τον πατέρα τους Κυριάκο, και πάντοτε στη μνήμη της μητέρας τους Στέλλας, συνεχίζουν και βρίσκονται κοντά στα παροικιακά μας σωματεία και κυρίως στα σχολεία μας και στις εκδηλώσεις τους, τόσο στην Αχιλλοπούλειο Σχολή όσο και την Αμπέτειο Σχολή, αλλά και το Φιλανθρωπικό Σωματείο Ελληνίδων Κυριών Ηλιουπόλεως «Μαρία η Αιγυπτία».

 

 

Ας είναι όλοι τους καλά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλη την παροικία, από το ΠΥΡΑΜΙΣ.

 

 

Και να συνεχίζουν πάντοτε το έργο της αείμνηστης μητέρας τους Στέλλας Κυριάζη, της αξέχαστης Μεγάλης Μάνας του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού…        

 

       

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Σεπτεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης