Το Ίδρυμα Αμπέτ αναλαμβάνει τη διοργάνωση της Α΄ Παγκόσμιας Αμπετειάδας, μετά και την επιθυμία του Σιναίου κ. Δαμιανού (ΒΙΝΤΕΟ)


 

 

 

 

 

Το Ίδρυμα Αμπέτ είναι αυτό που τελικά θα αναλάβει τη διοργάνωση της Α΄ Παγκόσμιας Αμπετειάδας, που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2019.  

 

 

Αυτό ανακοινώθηκε μάλιστα με τον πλέον επίσημο τρόπο, παρουσία του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού κ. Τέρενς Κουΐκ, κατά τη συνάντηση που είχε με την καϊρινή παροικία και εκπροσώπους πολλών σωματείων, στο Ελληνικό Κέντρο Καΐρου, την Κυριακή 21 Οκτωβρίου το πρωί.

 

 

Το θέμα ανέφερε στον Έλληνα ΥΦΥΠΕΞ, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής κ. Αλέξανδρος Καζαμίας, παρουσία του Προέδρου του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου κ. Νικόλα Βαδή, ο οποίος είναι Αντιπρόεδρος του ΣΕΑΑΣ και Διαχειριστικός Δ/ντής του Ιδρύματος Αμπέτ.

 

 

Από την πλευρά του, ο κ. Κουΐκ τόνισε ότι θα είναι στο πλευρό όλων όσων παίρνουν την πρωτοβουλία για τόσο σημαντικές εκδηλώσεις, όπως η Αμπετειάδα, η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει και το παράδειγμα για άλλες ιστορικές ομογενειακές σχολές στον Απόδημο Ελληνισμό.

 

 

Αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης με τον Υφυπουργό, στο Ελληνικό Κέντρο Καΐρου, οι κ.κ. Νικόλας Βαδής και Αλέξανδρος Καζαμίας προέβησαν σε δηλώσεις για αυτό το σημαντικό για την παροικία θέμα, τις οποίες και παρακολουθούμε:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 responses to “Το Ίδρυμα Αμπέτ αναλαμβάνει τη διοργάνωση της Α΄ Παγκόσμιας Αμπετειάδας, μετά και την επιθυμία του Σιναίου κ. Δαμιανού (ΒΙΝΤΕΟ)”

  1. Irene Mouzouri says:

    I am glad to what I read. Finally things are moving.

  2. Καραντινού Βιβιάνα says:

    Σας ευχαριστούμε…όμως πού θα βρούμε πληροφορές συμμετοχής????

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης