Παγκόσμιο Κύπελλο: Το Κατάρ κινδυνεύει να χάσει τη διοργάνωση για το Μουντιάλ Ποδοσφαίρου του 2022


«Σοκ» για την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα, αποτελούν οι δηλώσεις του Αντιπροέδρου της FIFA, Τζιμ Μπόις, ο οποίος δήλωσε ότι «θα μπορούσε να φανταστεί μια νέα ψηφοφορία για τη χώρα που θα φιλοξενήσει την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2022, εάν οι υποψίες για διαφθορά που περιστρέφονται γύρω από το Κατάρ, στο οποίο ανατέθηκε η διοργάνωση, είναι αληθινές».

 

«Αν έχουμε την έκθεση και διαπιστώσουμε αδικίες στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, τότε εγώ, ως μέλος της εκτελεστικής επιτροπής, δεν θα έχω κανένα πρόβλημα για τη σύσταση μιας νέας ψηφοφορίας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο 70χρονος Βορειοϊρλανδός αξιωματούχος της FIFA σε εκπομπή του BBC «Radio 5 Live».

 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, υπάρχουν υποψίες που πρέπει θα πρέπει να διαλευκανθούν σε σχέση με το αν χρηματίστηκαν κάποιοι από εκείνους που ψήφισαν υπέρ της επιλογής του Κατάρ για το Μουντιάλ του 2022.

 

Ήδη, ο επικεφαλής της Επιτροπής Δεοντολογίας της FIFA, Μάικλ Γκαρσία, έχει αρχίσει την έρευνα για ό,τι αφορά στις υποψίες ως προς την απόφαση που ελήφθη τον Δεκέμβριο του 2010 από το εκτελεστικό σώμα της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας, ελπίζει δε να παρουσιάσει μια έκθεση αργότερα και σε κάθε περίπτωση, εντός τους έτους.

 

«Αν έχουμε την έκθεση και διαπιστώσουμε αδικίες στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, τότε εγώ, ως μέλος της εκτελεστικής επιτροπής, δεν θα έχω κανένα πρόβλημα για τη σύσταση μιας νέας ψηφοφορίας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο 70χρονος Βορειοϊρλανδός αξιωματούχος της FIFA στη σημερινή εκπομπή του BBC «Radio 5 Live».

 

 

 

Ζ.Μπλάτερ: «Ήταν λάθος

η ανάθεση του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ

 

 

katar foot 02

 

 

 

 

Να σημειωθεί ότι ο ίδιος Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Ζακ Μπλάτερ είχε δηλώσει από τις 16 Μαΐου ότι « η FIFA έκανε λάθος με την απόφασή της να διεξαχθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών στη συγκεκριμένη χώρα».

 

Ο Ελβετός παράγοντας είπε συγκεκριμένα:

 

«Ναι, ήταν φυσικά ένα λάθος, αλλά όλοι κάνουν λάθη στη ζωή τους. Η έρευνα που κάναμε, δείχνει ξεκάθαρα πως οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ υψηλές».

 

 

 

 

ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Η «SUNDAY TIMES»

 

 

 

 

Μάλιστα, η «Sunday Times», προχωρά στην αποκάλυψη πως πολλά στελέχη της παγκόσμιας Ομοσπονδίας δέχθηκαν «δώρα» πολλών εκατομμυρίων ευρώ στους προσωπικούς τους λογαριασμό από τον επικεφαλής της αραβικής Ομοσπονδίας, Μοχάμεντ Μπιν Χαμάμ, ούτως ώστε να… δώσουν την διοργάνωση στην ασιατική χώρα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η αγγλική εφημερίδα, ο Μοχάμεντ Μπιν Χαμάμ φέρεται πως έδωσε το ποσό των 400.000 δολαρίων σε στελέχη από την Αφρική πριν την ψηφοφορία του Μουντιάλ, 1,6 εκ. δολάρια στον πρώην αντιπρόεδρο της FIFA, Τζακ Γουόρνερ, από τα οποία, τα 450.000 δολάρια μεταφέρθηκαν πριν την ψήφιση.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης