Το μαγευτικό ταξίδι των μαθητών της Αχιλλοπουλείου στο Λούξορ, με πρωτοβουλία και στήριξη της κας Αικατερίνης Σοφιανού (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ)


Όλα ξεκίνησαν από μία ιδέα της Αιγυπτιώτισσας επιχειρηματίας Αικατερίνης Σοφιανού – Μπελεφάντη, για να μάθουν από κοντά τα παιδιά των τριών τελευταίων τάξεων της Αχιλλοπουλείου τον παγκ΄σομιο αρχαιολογικό θησαυρό του Λούξορ. Μίας περιοχής που επισκέπτονται τουρίστες και από όλα τα μήκη και πλάτη της οικουμένης. Δεν θα μπορούσαν λοιπόν να λείπουν οι μικροί Αιγυπτιώτες…

 

Η κα Σοφιανού στήριξε την πρωτοβουλία αυτή με όλες της τις δυνάμεις, βρίσκοντας θερμό και ευγμώμονα συμπαραστάτη την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, που με τη βοήθεια των συνεργατών της και υπό τη σθεναρή επίβλεψη του βοηθού Περιφερειακού Εφόρου Αποδήμων Προκόπων κ. Αλέκου Καζαμία, της Διευθύντριας της Αμπετείου κας Βασιλικής Πετροπούλου (που ήρθε ως γονέας) και άλλων εκπαιδευτικών και γονέων (που ήρθαν ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση της κας Σοφιανού), συνόδεψαν όλοι μαζί τους 21 μικρούς Αιγυπτιώτες, που θαύμασαν από κοντά ένα από τα ομορφότερα σημεία της δεύτερης πατρίδας τους, επισκεπτόμενοι το Λούξορ, το Καρνάκ, το ναό της Χατζεπτσούτ και την Κοιλάδα των Βασιλέων, είδαν το θέαμα «Ήχος και Φως», έμειαν σε ένα από τα πιο μαγευτικά ξενοδοχεία της περιοχής για τρεις ημέρες, έκαναν βαρκάδα στο Νείλο με τις παραδοσιακές φελούκες, ταξίδεψαν αεροπορικώς (πολλοί από αυτά τα παιδιά για πρώτη φορά) και πάνω από όλα γνώρισαν το εκπληκτικό Λούξορ σαν μία αξέχαστη μεγάλη παρέα, μία μεγάλη οικογένεια, πλημυρισμένα όλα από χαρά για τη μοναδική εμπειρία. Οι φωτογραφίες μαρτυρούν τις μοναδικές στιγμές που πέρασαν από 16 έως 18 Απριλίου:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολούθησε μία πολύ θερμή υποδοχή της κας Σοφιανού και του εξ Ελλάδος (Λαμία) συζύγου της κ. Παντελή Σοφιανού στο θεατράκι της Αχιλλοπουλείου Σχολής, στις 22 Απριλίου, όπου τούς υποδέχτηκε για να τούς ευχαριστήσει θερμά τόσο ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Κήμης Φλεβοτομάς και φυσικά ο Διευθυντής της Αχιλλοπουλείου κ. Χαράλαμπος Κουγεμήτρος, που είχε τη χαρά να παρουσιάσει τους μαθητές και να τούς ρωτήσει να μεταφέρουν διά ζώσης πλέον τις εμπειρίες που απεκόμισαν.

 

Η συγκίνηση ήταν διάχυτη στα παιδιά αλλά και στους συνοδούς τους οι οποίοι προσέφεραν δώρα στους πρωτεργάτες της πρωτοβουλίας που πήραν την απόφαση να την υλοποιήσουν όσο και στον κ. Κήμη Φλεβοτομά, ο οποίος με τη σειρά του ευχαρίστησε θερμά το ζεύγος Σοφιανού.

 

Τις εμπειρίες των παιδιών τις καταγράψαμε στο παρακάτω βίντεο. Παρακολουθείστε το:    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης