Το αιγυπτιακό ειδησεογραφικό πρακτορείο «ΜΕΝΑ» για την υπογραφή συμφωνίας Κύπρου – Αιγύπτου για το θαλάσσιο αγωγό φυσικού αερίου


 

 

 

Ρεπορτάζ για το σημαντικό γεγονός της υπογραφής της συμφωνίας Κύπρου – Αιγύπτου για τη δημιουργία θαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου, άρχισε ήδη να παρουσιάζει το ειδησεογραφικό πρακτορείο ΜΕΝΑ, που ήδη αναμετέδωσε η αγγλόφωνη εφημερίδα «Egypt Independent», βάσει της ανακοίνωσης που παρουσίασε το Αιγυπτιακό Υπουργείο Πετρελαίου.

 

 

Το ρεπορτάζ του ΜΕΝΑ, αφού αναφέρει ότι «ο Υπουργός Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων Τάρεκ Ελ Μούλα και ο Κύπριος Υπουργός Ενέργειας και Βιομηχανίας Γιώργος Λακκότρυπης υπέγραψαν συμφωνία για τη δημιουργία θαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου», όπου «σύμφωνα με τη συμφωνία, ο αγωγός θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το πεδίο της Κύπρου «Αφροδίτη» στην Αίγυπτο για να υγροποιηθεί πριν από την εξαγωγή του στις διάφορες παγκόσμιες αγορές, όπως ανέφερε δήλωση του Αιγυπτιακού Υπουργείου Πετρελαίου», συμπληρώνει χαρακτηριστικά:

 

 

«Η συμφωνία, που υπογράφηκε στην πρωτεύουσα της Κύπρου Λευκωσία, θα είναι ένα από τα βασικά στοιχεία για την ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, δήλωσε ο Αιγύπτιος Υπουργός κ. Μούλλα».

 

 

«Επίσης, θα συμβάλει στην ενθάρρυνση περαιτέρω εξερευνήσεων πετρελαίου στην περιοχή, ανέφερε, τονίζοντας τον σημαντικό ρόλο της Αιγύπτου όσον αφορά το μέλλον του φυσικού αερίου στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, δεδομένης της στρατηγικής της θέσης και της ισχυρής υποδομής της».

 

 

Και το ρεπορτάζ καταλήγει: «Η συμφωνία δεν αφορά μόνο τη δημιουργία ενός αγωγού, δήλωσε (ΣΣ. ο Αιγύπτιος Υπουργός), εξηγώντας ότι θα συμβάλει στην εξασφάλιση της προμήθειας φυσικού αερίου στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουνίου 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης