Η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου και η Φιλόπτωχος Αδελφότητα τίμησαν σήμερα την μνήμη των αειμνήστων Ευεργετών τους (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ)


Ημέρα μνήμης η Β΄ Κυριακή των Νηστειών της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, που φέτος συνέπεσε στις 8 Μαρτίου, όπου στον επιβλητικό Άγιο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καΐρου, η Ελληνική Κοινότητα και η Φιλόπτωχος Αδελφότητα απέτισαν φόρο τιμής σε όλους εκείνους τους Ευεργέτες, Δωρητές και Συνδρομητές, που προσέφεραν από το υστέρημα ή το περίσσευμα της καρδιάς τους, για να κρατηθεί δυνατή και να αντέξει στο χρόνο η παρουσία της ελληνικής παροικίας στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

 

Στο μνημόσυνο που ετέλεσε ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος, συμπαραστατούμενος από τον Μέγα Εκκλησιάρχη του Αλεξανδρινού θρόνου π. Θεόδωρο Δριδάκη, το φόρο τιμής ε μέρους των διπλωματικών μας αρχών, έδωσε η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κα Λαμπρινή Κομίνη.

 

Την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της ΕΚΚ κ. Χρήστος Καβαλής, παρουσία Μελών της Κοινοτικής Επιτροπής: των Αντιπροέδρων Νικόλα Πολίτη και Κήμη Φλεβοτομά, της Γενικής Γραμματέως κας Σούλας Σκουφαρίδου και των Κοινοτικών Επιτρόπων κ.κ. Στέφανου Αργυρίου, Αντώνη Διαμαντίδη και Πάρη Οικονόμου.

 

Εκ μέρους της Φιλοπτώχου, το δυναμικό παρών έδωσε η Πρόεδρος του ιστορικού Σωματείου κα Θεοδώρα Φιλοθέου, καθώς επίσης και τα Μέλη του ΔΣ: οι κυρίες: οι Αντιπρόεδρος κ.κ. Βάσω Γαζή και Αλίκη Σιγάλα, η Γραμματέας κα Σούλα Σκουφαρίδου, και τα Μέλη Βίλλυ Πολίτου, Μάρω Παπαστεφάνου και Ζωζώ Αλιμπέρτη.

 

 

Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΕΜΦΙΔΟΣ κ. ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ

 

Αποτίοντας μάλιστα φόρο τιμής σε όλους εκείνους που ευεργέτησαν και δώρησαν ποικιλοτρόπως την ελληνική παροικία στο Κάιρο, ο Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος εστίασε το λόγο του σε δύο σημεία:

 

Πρώτον, τόνισε στο γεγονός ότι ενώ παλιά οι Έλληνες βάζανε το σύνολο μπροστά από τη μονάδα, το «εμείς» μπροστά από το «εγώ», σε αντίθεση με το σήμερα που όλοι κοιτούμε το «εγώ» μας και αυτό είναι «που έχει προκαλέσει κυρίως την κατάντια της πατρίδας μας», καθώς «όλοι βάζουμε τον εαυτό μας πάνω από το κοινωνικό σύνολο», είπε χαρακτηριστικά.

 

Και δεύτερον, ο Μητροπολίτης κ. Νικόδημος επεσήμανε ότι «η παρακμή δεν είναι μόνο ποσοτική, καθώς χειρότερη παρακμή είναι η ποιοτική και αυτό πρέπει να το ακούσει «σαν κώδωνα κινδύνου η ελληνική παροικία» στη Χώρα του Νείλου…  

 

 

Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΪΡΟΥ κ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΒΑΛΗ

 

 

Παίρνοντας το λόγο, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής τόνισε ότι «στρέφοντας τη σκέψη μας σε αυτούς που προσέφεραν είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε» και εξέφρασε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εκείνους τους Ευεργέτες, Δωρητές, Προέδρους και Συνδρομητές της ΕΚΚ και της Φιλοπτώχου.

 

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε και τις δύο ομιλίες στο βίντεο που ακολουθεί:

 

 

 

 

 

 

Να σημειωθεί ότι την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Κυπριακής Αδελφότητας κ. Ανδρέας Μαυρομάτης, ο Πρόεδρος του Ορθόδοξου Πνευματικού Πατριαρχικού Κέντρου κ. Γιώργος Ζουμπουλίδης, ο Πρόεδρος της Χιακής Αδελφότητας κ. Λάμπρος Μπενοβίας, η Αντιπρόεδρος της «Μαρίας Αιγυπτίας» κα Ευαγγελία Θηραίου, η Διευθύντρια των Κεντρικών Γραφείων της ΕΚΚ κα Ιωάννα Καρδάση και πολλοί υπάλληλοι του Οργανισμού, εκπαιδευτικοί, πρόσκοποι με επικεφαλής τον κ. Δημήτρη Καλατζή, ο Διευθυντής του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου κ. Χρίστος Παπαδόπουλος, η Οικονομική και Διαχειριστική Διευθύντρια του ΕΠΚΚ κα Ντίνα Γεδεών και άλλοι επίσημοι.

 

 

 

 

mnymosino ekk 2015 02

 

 

 

 

 

mnymosino ekk 2015 03

 

 

 

 

 

mnymosino ekk 2015 04

 

 

 

 

mnymosino ekk 2015 05

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουνίου 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης