«Αιγυπτιώτες και Κινηματογράφος»: το νέο βιβλίο του Νίκου Νικηταρίδη κερδίζει τις καλύτερες εντυπώσεις


 

 

 

Ένα ακόμη βιβλίο έρχεται να προστεθεί στην πλουσιότατη αιγυπτιώτικη ιστορική βιβλιογραφία του σπουδαιότερου Ιστορικού Ερευνητή του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού Νίκου Νικηταρίδη.

 

 

Στο πόνημα αυτό ο συγγραφέας καταπιάνεται με το θέμα «Αιγυπτιώτες και Κινηματογράφος», με την ιστορική διαδρομή πλεγμένη με πολλές φωτογραφίες και πλούσιο αρχειακό υλικό, φανερώνοντας για μία ακόμη φορά τον τρόπο που οι Αιγυπτιώτες καταπιάστηκαν με έναν ακόμη τομέα του κοινωνικού και πολιτιστικού αιγυπτιακού γίγνεσθαι, ενώ παράλληλα μετέφεραν τη σχετική με το αντικείμενο αυτό γνώση και στους τόπους που αργότερα εκ νέου μετανάστευσαν.

 

 

Ιδιοκτησία κινηματογράφων, ηθοποιία, σκηνοθεσία, παραγωγή, μεταγλωττίσεις, υποτιτλισμοί, κ.ο.κ., μέσα από τα οποία, όπως σημειώνει ο συγγραφέας, προσπαθεί να παρουσιάσει κάποια «καρέ» αυτής της αιγυπτιώτικης κινηματογραφικής διαδρομής, μονταρισμένα σαν στιγμιότυπα μιας σπουδαίας μνήμης που δεν πρέπει επ’ ουδενί να σβηστεί.

 

 

Το βιβλίο αυτό των Εκδόσεων Αγγελάκη διατίθεται από τη Γραμματεία του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων (Γ΄ Σεπτεμβρίου 56, 210 8228150) εξ ολοκλήρου υπέρ της Κοινωνικής του Πρόνοιας του ΣΑΕ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

One response to “«Αιγυπτιώτες και Κινηματογράφος»: το νέο βιβλίο του Νίκου Νικηταρίδη κερδίζει τις καλύτερες εντυπώσεις”

  1. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΠΛΗΡOΦΟΡΙΕΣ.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Hephaestus Radio


Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads
Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης