«Όνειρό μου είναι να προσφέρω στην καϊρινή παροικία» τονίζει στο «ΝΕΟ ΦΩΣ» η Αιγυπτιώτισσα επιχειρηματίας Αικατερίνη Σοφιανού


Η Αιγυπτιώτισσα Αικατερίνη Σοφιανού, αν και έφυγε από την Αίγυπτο πριν από πενήντα χρόνια, δε λησμόνησε ποτέ την αγαπημένη Χώρα της καρδιάς της.

 

Στη Ρουμανία, διαπρέπει εδώ και 22 χρόνια με την εταιρεία της SofMedica, λειτουργώντας 17 Κέντρα Τεχνητού Νεφρού.

 

 

sofianou boucarest 02

 

 

Παράλληλα, έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές της και στην Ελλάδα, την Κύπρο και τη Βουλγαρία.

Το έργο της αποτελεί την πλέον ξεκάθαρη και τρανή απόδειξη του τί μπορεί να πετύχει ο ομογενής επιχειρηματίας στον κόσμο, ακόμη περισσότερο αν είναι Αιγυπτιώτης, που λατρεύει την πατρίδα όπου γεννήθηκε και πρωτογνώρισε τη ζωή.

 

 

sofianou boucarest 03

 

 

Τη συνέντευξη που ακολουθεί και τις φωτογραφίες, τις πήραμε στο Βουκουρέστι, στην έδρα της εταιρείας όπου απασχολεί πεντακόσιους (500) εργαζομένους και διευθύνει με τον γιό της κ. Γιώργο Σοφιανό (φωτο)

 

 

sofianou 06.

 

 

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΤΗΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΥ

ΣΤΟ «ΝΕΟ ΦΩΣ»

 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Κα Σοφιανού, έχουμε και παλαιότερα γράψει από τις ίδιες αυτές στήλες για την πορεία σας μέσα από την έντονη παρουσία που έχετε επιδείξει εδώ και πάνω από μία 20ετία στις επιχειρήσεις ιατρικών μηχανημάτων υψηλής τεχνολογίας και τις κλινικές τεχνητού νεφρού σε τέσσερις χώρες: την Ρουμανία, την Ελλάδα, την Κύπρο και την Βουλγαρία, υπό την Sofmedica. Πόσο εύκολο είναι για μία ομογενή επιχειρηματία να δραστηριοποιείται στο εξωτερικό, ποια είναι τα υπέρ και ποια τα κατά;

 

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΟΦΙΑΝΟΥ: Εγώ προσωπικά νομίζω ότι όταν ένας άνθρωπος πιστεύει πολύ σε κάτι που ξεκινά να κάνει, θα έχει σίγουρη επιτυχία, δεν αρκεί όμως να το πιστεύει, πρέπει και να το αγαπά πολύ. Εκτός αυτού, η επιτυχία έρχεται και με πολύ και σκληρή προσωπική δουλειά και όχι περιμένοντας μόνον από τους άλλους. 

Επίσης, πιστεύω πολύ στην ομάδα των ανθρώπων, διότι μόνος σου μπορείς να πιάσεις τον στόχο σου ΓΡΗΓΟΡΑ, όλοι μαζί όμως μπορούν να πάνε ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΥΑ.

Κάτι άλλο σημαντικό και πάλι κατά την προσωπική μου γνώμη, είναι ότι σε μία ξένη χώρα πρέπει να κοιτάζεις τους ανθρώπους, ειδικά τους συνεργάτες σου στο ίδιο επίπεδο και ποτέ αφ’ υψηλού. Έτσι αποκτάς και την εμπιστοσύνη τους, είτε αυτός είναι συνεργάτης σου ή υπάλληλός σου. Όσο πιο ψηλά πηγαίνεις, τόσο πιο χαμηλά πρέπει να βλέπεις.

Επίσης κάποια στιγμή όλοι οι επιχειρηματίες πρέπει να προσφέρουμε κάτι πίσω στην κοινωνία.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Από την εμπειρία σας και την γνώση σας μέχρι τώρα, πώς αντιμετωπίζεται ο ομογενής επιχειρηματίας από τις άλλες χώρες ή τα διεθνή φόρα, όπου δραστηριοποιείται;

 

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΟΦΙΑΝΟΥ: Η εμπειρία μου με δίδαξε ότι ένας επιχειρηματίας που ξεκινά με υγιείς ιδέες και προσφέρει ό,τι το καλύτερο στην πορεία των δραστηριοτήτων του, δεν υπάρχει περίπτωση να μην τον αντιμετωπίσουν θετικά.

Ειδικά στην Ρουμανία, που είναι μία πολύ φιλική χώρα με την Ελλάδα, έχουν αναγνωρίσει πάρα πολύ ό,τι έχουμε προσφέρει και μάς έχουν επανειλημμένως βραβεύσει γι’ αυτό.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι χρειάζεται (ενδεχομένως εκ μέρους του ελληνικού κράτους)  για να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η ομογενειακή ελληνική επιχειρηματικότητα;

 

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΟΦΙΑΝΟΥ: Τώρα ως προς την πολυαγαπημένη μου πατρίδα, την Ελλάδα, πιστεύω ότι πρέπει να δώσει μεγαλύτερο βάρος στην ελληνική επιχειρηματική εξωστρέφεια, διότι ο Έλληνας, σε όποιο μέρος του κόσμου και να πάει, μεγαλουργεί και αυτό τα λέει όλα.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Και ως ομογενής, αλλά περισσότερο ως Αιγυπτιώτισσα που ξεκινήσατε την ζωή σας στην Αίγυπτο και ακόμη μιλάτε τα αραβικά και έχετε βαθιά χαραγμένες τις μνήμες από τα παλιά, ποια είναι τα σχέδιά σας για πιθανή νέα επέκταση των δραστηριοτήτων σας και σε άλλες -ενδεχομένως – αραβικές χώρες;

 

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΟΦΙΑΝΟΥ: Δεν σάς κρύβω ότι αισθάνομαι πολύ τυχερή που γεννήθηκα στην Αίγυπτο από ελληνική οικογένεια με ρίζες τα ελληνικά παράλια της Σμύρνης και το κυριότερο ότι αποφοίτησα στο Κάιρο της Αιγύπτου από το «Αχιλλοπούλειο» της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου που, το τότε εξατάξιο γυμνάσιο, ίσως αντιστοιχούσε με ένα σημερινό πανεπιστήμιο.

Δεν σάς κρύβω ότι, παρ’ όλο που βρίσκομαι στην δύση της ζωής μου, ακόμη ονειρεύομαι να προσφέρω κι άλλα στην κοινωνία και τελευταία στην χώρα του Νείλου που γεννήθηκα. Αυτό όμως είναι ένα άλλο Κεφάλαιο.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιο είναι το μήνυμά σας προς άλλους ομογενείς επιχειρηματίες, στην Αίγυπτο ή αλλού.

 

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΟΦΙΑΝΟΥ: Το μήνυμά μου προς όλους τους Έλληνες είναι ότι «ο τολμών νικά» και αυτό όλοι οι Έλληνες το έχουμε στο «DNA» μας. Επιμένω όμως να τολμάμε τίμια και μόνον με θετική ενέργεια και σκληρή δουλειά.

 

 

NF 0120.FH10

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης