Νέα στρατηγική μάρκετινγκ από τη νέα Υπουργό Τουρισμού της Αιγύπτου Rania Al Mashat – Στόχος τα 14,7 εκατομμύρια τουρίστες


 

 

 

Την ισχυρή ανάκαμψη του 2017 επιδιώκει να αξιοποιήσει η Αίγυπτος, προσελκύοντας περισσότερους επισκέπτες, μέσω μιας πιο αποδοτικής στρατηγικής μάρκετινγκ, σύμφωνα με τα όσα είπε η νέα Υπουργός Τουρισμού της χώρας, Rania Al-Mashat, στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Βερολίνου ITB.

 

 

 

Η πρώτη γυναίκα Υπουργός Τουρισμού της Αιγύπτου, εκπαιδευμένη οικονομολόγος, έχει διεξάγει μια σε βάθος ανασκόπηση των δραστηριοτήτων της χώρας και έχει διαμορφώσει ήδη μια σαφή εικόνα για το τι χρειάζεται να βελτιωθεί.

 

 

 

«Πρέπει να είμαστε πιο ευέλικτοι και ταχύτεροι ως προς τη στρατηγική μάρκετινγκ που ακολουθούμε», δήλωσε η Al-Mashat, προσθέτοντας ότι η Αίγυπτος πρέπει να ακολουθήσει μία πολιτική και να την προσαρμόσει στη συνέχεια στις διάφορες βασικές αγορές. Η Υπουργός τόνισε, επίσης, την πρόθεσή της να καταστήσει την Αίγυπτο έναν πιο ελκυστικό προορισμό για ένα ευρύτερο φάσμα τουριστών.

 

 

 

Η νέα επικεφαλής του αιγυπτιακού τουρισμού καλωσόρισε με ικανοποίηση την αξιοσημείωτη βελτίωση των τουριστικών δεικτών της Αιγύπτου για το περασμένο έτος, με βάση την οποία ο αριθμός των επισκεπτών αυξήθηκε κατά 54% σε συνολικά σχεδόν 8,3 εκατομμύρια, ενώ τα έσοδα από τον τουρισμό αυξήθηκαν κατά 123%, φτάνοντας τα 7,6 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

 

 

 

Σύμφωνα με την ίδια την Υπουργό, η Αίγυπτος εργάζεται σκληρά για να επαναφέρει την εικόνα του 2010, όταν οι επισκέπτες έφτασαν τα 14,7 εκατομμύρια τουρίστες.

 

 

 

Σημαντικό ρόλο στην τουριστική ανάκαμψη της χώρας το 2017 διαδραμάτισε η γερμανική αγορά, καθώς αυξήθηκε κατά 88% στα 1,2 εκατομμύρια, μιας και οι Γερμανοί επανέκτησαν την εμπιστοσύνη τους στις παραλίες της Ερυθράς Θάλασσας. Οι προβλέψεις φαίνονται αρκετά καλές για περαιτέρω ανάπτυξη φέτος, με τις κρατήσεις των καλοκαιρινών διακοπών να είναι ήδη κατά 2/3 αυξημένες, σύμφωνα με την εταιρία έρευνας αγοράς GfK.

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης