Δυναμική συμμετοχή της Ελλάδας στο 16ο Φεστιβάλ Πολιτισμού του Πολιτιστικού Κέντρου El Sawy Cultural Wheel στο Ζαμάλεκ του Καΐρου


 

 

 

 

 

Για μία ακόμη χρονιά συμμετείχε δυναμικά το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου στο Φεστιβάλ Πολιτισμού του Πολιτιστικού Κέντρου El Sawy Cultural Wheel στο Ζαμάλεκ του Καΐρου, στη 16η του διοργάνωση, την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019 σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελληνικής Νεολαίας Καϊρου.

 

 

Πολλές αντιπροσωπείες από διάφορες χώρες του κόσμου, συναντήθηκαν στον χώρο της έκθεσης και των εκδηλώσεων, προβάλλοντας πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς, αναδεικνύοντας ως το κύριο πολιτιστικό αγαθό, αυτό της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών.

 

 

Περισσότερες από 20 χώρες συμμετείχαν φέτος στη διοργάνωση στα περίπτερα που αναπτύχθηκαν περιμετρικά της αίθουσας εκδηλώσεων που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Νείλου.

 

 

Στο Ελληνικό περίπτερο που επιμελήθηκε το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου, υπό την εποπτεία του Δ/ντή του Χρίστου Παπαδόπουλου, οι εκατοντάδες επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον πολιτισμό της Ελλάδας, μέσα από έντυπο επικοινωνιακό υλικό και φωτογραφίες.

 

 

Όλοι οι θεατές παρακολούθησαν στην κορύφωση της εκδήλωσης, το χορευτικό συγκρότημα του παροικιακού ελληνικού ΣΕΝΕΚ, με τους Αιγυπτιώτες νέους να φοράνε τις παραδοσιακές στολές, χορεύοντας επί σκηνής για ένα εικοσάλεπτο υπό τους ήχους παραδοσιακών ελληνικών τραγουδιών, κλέβοντας πραγματικά παρατεταμένα χειροκροτήματα.

 

 

Να σημειωθεί ότι το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο του ΣΕΝΕΚ κ. Ανδρέα Γιόσρι για την άψογη συνεργασία καθώς και συνεχάρη έναν προς έναν, όλους τους νέους της παροικίας που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στη σημαντική αυτή εκδήλωση, παρουσία εκατοντάδων επισκεπτών από την αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

 

 

 

 

 

 

 

Όλες οι φωτογραφίες είναι από τον επίσημο λογαριασμό του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου στο Facerbook. To ευχαριστούμε.

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης