Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Υφυπουργού Εξωτερικών, Τέρενς Κουΐκ, προς τον Απανταχού Ελληνισμό, όπου γης


 

 

 

 

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ έστειλε σήμερα ανήμερα Πρωτοχρονιάς μέσω της «Φωνής της Ελλάδος» στα βραχέα κυμματα ΕΡΤ, τις εξής ευχές στον απανταχού Ελληνισμό. Όπου κι αν έχει ριζώσει, όπου κι αν ταξιδεύει.

 

 

 

«Στέλνω τις πιο θερμές ευχές μου από την ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, τον Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών κ. Αλέξη Τσίπρα, τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Γιώργο Κατρούγκαλο και τον Υφυπουργό κ. Μάρκο Μπόλαρη.

 

 

Στέλνω τις πιο θερμές ευχές από όλους που εργάζονται με συνέπεια για την Πατρίδα και τη διαχείριση και επιτυχή επίλυση των εθνικών μας θεμάτων, διπλωμάτες,εμπειρογνώμονες, ΟΕΥ, διοικητικούς, πληροφορικάριους και όλους όσους γενικά συνθέτουν υπό την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών και τις οδηγίες της, μια εξαιρετική ομάδα που ανέδειξε την Ελλάδα σε δύναμη εξωτερικής πολιτικής την οποία σέβεται όλη η παγκόσμια Κοινότητα. Μια Ελλάδα που όλοι αναγνωρίζουν ότι είναι πυλώνας σταθερότητας, με πρωταγωνιστικό ρόλο στην εγγύτερη και ευρύτερη περιοχή μας.

 

 

Στέλνω και τις πιο θερμές ευχές μου και από μέρους της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, ευχές για υγεία και δύναμη για το 2019 σε όλο τον Ελληνισμό μας. Ελλαδίτες και Κύπριους. Όπου και αν ζουν. Στην όποια δεύτερη Πατρίδα τους.

 

 

Ευχές στους Ομογενείς μας αλλά και ευχές στις Ελληνίδες και στους Έλληνες της Διασποράς. Τα παιδιά μας εκείνα που έφυγαν από την Πατρίδα τα δύσκολα χρόνια της κρίσης.

 

 

Κάποια θα συνεχίσουν εκεί την πορεία τους, με τις ευκαιρίες που τους προσφέρθηκαν, αποδεικνύοντας με την επαγγελματική και κοινωνική δράση τους ότι είναι όλοι άξιοι πρεσβευτές της Πατρίδας μας.

 

 

Κάποια θα ξαναγυρίσουν πίσω. Το περιβάλλον εδώ βελτιώνεται για δουλειά και δημιουργία. Η Ελλάδα αλλάζει προς την κατεύθυνση εκείνη που επιτρέπει χαμόγελα και αισιοδοξία. Και αυτό είναι εθνική υπόθεση. Ευθύνη όλων. Και είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που η Επιτροπή της Βουλής αρμόδια για την Ομογένεια, είναι η μόνη που πάντα βγάζει ομόφωνες αποφάσεις. Δείγμα της ομοψυχίας μας έναντι του Παγκόσμιου Ελληνισμού.

 

 

Το 2019 θα έρθει στην Ολομέλεια της Βουλής και ο νόμος για την ψήφο των Ελλήνων κατοίκων του εξωτερικού. Μακάρι να πάρει την απαιτούμενη πλειοψηφία των 2/3, ώστε να εφαρμοστεί από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

 

 

Θα έρθει και ο νόμος για το νέο Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού, το ΣΑΕ, που για πρώτη φορά θα αυτό-οργανωθεί και θα αυτοχρηματοδοτηθεί, χωρίς – επαναλαμβάνω για πρώτη φορά – να αναμειχθεί το Ελληνικό κράτος, χωρίς την εμπλοκή κομμάτων, Υπουργών και οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να διαταράξει τη λειτουργία και την ενότητα των Ομογενειακών οργάνων ή τη συμμετοχή φυσικών προσώπων.

 

 

Στέλνω τις πιο θερμές ευχές μου σε μια γέφυρα που ενώνει την Πατρίδα μας με την Ομογένεια. Τη γέφυρα της Εκκλησίας, τους ταγούς της Χριστιανοσύνης και της Ορθοδοξίας.

 

 

Τις πιο θερμές ευχές μου στα Ομογενειακά ΜΜΕ με πολλά ευχαριστώ για τη προσφορά τους και στους Έλληνες ναυτικούς, στους υπηρετούντες στο εξωτερικό του Ελληνικού Δημοσίου και φυσικά συμπεριλαμβάνω και όλους τους εργαζόμενους στις Διπλωματικές μας Αρχές, στο Υπουργείο Τουρισμού (ΕΟΤ), τους εκπροσώπους του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΑΚΑΜ), τους εργαζόμενους στα γραφεία Τύπου, τους δασκάλους και καθηγητές της Ελληνικής γλώσσας και της Ελληνικής Παιδείας.

 

 

Ελπίζω στις 9 Φεβρουαρίου, ημέρα Παγκόσμιου Εορτασμού της Ελληνικής Γλώσσας, παντού, όλη η Ομογένεια, να κάνει εκδηλώσεις για τη μητέρα όλων των γλωσσών.

 

 

Εξάλλου η Ελληνική γλώσσα έχει προσφέρει στην παγκόσμια Κοινότητα, δύο από τις πολυτιμότερες λέξεις που εδραιώνουν την ειρήνη και τη συνεργασία λαών, κρατών, εθνών, θρησκειών, πολιτισμών:

Διάλογος – Dialogue

Δημοκρατία – Democracy

 

 

Ευχαριστώ την ΕΡΤ, και από τα βραχέα κύματα και από τη δορυφορική ERT – WORLD, που στέλνει παντού τη φωνή μας. Ή την εικόνα μας.

 

 

Και πάλι Χρόνια Πολλά.

 

 

Η Παναγιά δίπλα σε όλες και όλους.

 

 

 

Τέρενς Κουΐκ

Υφυπουργός Εξωτερικών

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουνίου 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης