Το ταξίδι της Αγίας Οικογένειας στην Αίγυπτο, επιθυμεί να εντάξει στους καταλόγους της UNESCO, το Αιγυπτιακό Υπουργείο Αρχαιοτήτων


 

 

 

Την «Φυγήν εις Αίγυπτον» της Αγίας Οικογένειας, που έγινε με τη γέννηση του θείου βρέφους και την απειλή από τον Ηρώδη, αναγκάζοντας τον Ιωσήφ, την Παρθένο Μαριάμ και τον γεννηθέντα Ιησού, να περάσουν τρία χρόνια στη Χώρα του Νείλου, θέλει να εντάξει στους επίσημους καταλόγους της UNESCO, το Υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου.

 

 

Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που γίνει δεκτό το αίτημα της Αιγύπτου, τότε θα ενταχθούν 25 σημεία, αρχαιολογικοί χώροι και εκκλησίες στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς του ΟΗΕ για τον Εκπαιδευτικό, Επιστημονικό και Πολιτιστικό Οργανισμό (UNESCO).

 

 

Το θέμα αποκάλυψε ο ίδιος ο Υπουργός Αρχαιοτήτων κ. Χάλιντ Ελ Ανάνι, μιλώντας κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του σε συνεδρίαση της Επιτροπής του τουρισμού και της πολιτικής αεροπορίας του Αιγυπτιακού Κοινοβουλίου.

 

Ο κ. Ανάνι τόνισε ότι ήδη δημιουργήθηκε μια Επιτροπή για να προσθέσει 25 αρχαιολογικούς χώρους και εκκλησίες που είναι μέρος του ταξιδιού της Αγίας Οικογένειας στη λίστα της UNESCO.

 

 

Ο Υπουργός Αρχαιοτήτων εξήρε τη σημασία του εγχειρήματος αυτού και για την αναβάθμιση και αναζωογόνηση του τουρισμού της Χώρας του Νείλου.

 

 

Από την πλευρά της, ο Αιγυπτία Υπουργός Τουρισμού κα Ράνια Ελ Μάσατ εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη συνεργασία του δικού της Υπουργείου με τα Υπουργεία Αρχαιοτήτων και Τοπικής Ανάπτυξης για την προώθηση της ιστορικής αυτής περιόδου της Αγίας Οικογένειας στην Αίγυπτο.

 

 

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την παράδοση, κατά τη διάρκεια των τριών ετών όπου η Αγία Οικογένεια πέρασε από τη Χώρα του Νείλου, πέρασε και από το χώρο όπου τώρα είναι κτισμένο το επιβλητικό ελληνορθόδοξο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου εν παλαιώ Καΐρω, που θεωρείται και η Ροτόντα της Ανατολής.

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης