Το τελευταίο «αντίο» είπε σήμερα η καϊρινή παροικία στον αξέχαστο Κήμη Φλεβοτομά (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ)


 

 

 

 

 

Σε συγκινητική ατμόσφαιρα, ο Αιγυπτιώτης Ελληνισμός αποχαιρέτησε σήμερα για πάντα ένα από τα πιο άξια τέκνα του, τον Κήμη Φλεβοτομά.

 

 

 

Τον άνθρωπο, που προσέφερε όσο λίγοι στην καϊρινή παροικία, από τις πολλές θέσεις που απέκτησε και εξελέγη με την αγάπη του κόσμου, όλα τα χρόνια της ζωής του.

 

 

 

Δείτε το 5λεπτο βίντεο από τη νεκρώσιμη ακολουθία στην εκκλησία που εκείνος αγάπησε, την Παναγία Ηλιουπόλεως Καΐρου:

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Θεός το θέλησε, για τον Κήμη Φλεβοτομά, να μάς εγκαταλείπει για πάντα σε ηλικία 85 ετών, έχοντας όμως προλάβει να προσφέρει τα μέγιστα στην Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, της οποίας διατέλεσε μέχρι και Αντιπρόεδρος και τέλος εξελέγη Επίτιμος Αντιπρόεδρός της.

 

 

 

Προσέφερε και στην Κυπριακή Αδελφότητα Καΐρου, καθότι Παφίτης από την Μεγαλόνησο, φτάνοντας να εκλεγεί Αντιπρόεδρός της, παραμένοντας στο αξίωμα αυτό μέχρι και την τελευταία του πνοή.

 

 

 

Προσέφερε και στο Ελληνικό Γηροκομείο, ενώνοντας τις δυνάμεις του για τους γέροντες, με μία άλλη μεγάλη αθάνατη Αιγυπτιώτισσα – που πρόσφατα και κείνη μας άφησε – την αείμνηστη Στέλλα Κυριάζη.

 

 

 

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Βαβυλώνος κ. Θεόδωρος, που ετέλεσε μετά του Ιερού κλήρου την νεκρώσιμη ακολουθία, μεταφέροντας τα συλλυπητήρια του Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄, οι δύο αυτοί Αιγυπτιώτες, που τώρα χάσαμε, είχαν περάσει στη μνήμη των συμπαροίκων με τα μικρά τους ονόματα: Στέλλα και Κήμης! Και αυτό ήταν ενδεικτικό της αγάπης του κόσμου…

 

 

 

Και ο Κήμης πραγματικά έμεινε αξιαγάπητος.

 

 

 

Ο κόσμος τον αγάπησε. Μα, και εκείνος ήταν αληθινός με τον αυθεντικά απλό χαρακτήρα του και αγάπησε όλους τους συμπαροίκους του. Και πάνω από όλα, την πολυαγαπημένη σε όλη την παροικία σύζυγό του, την κα Δέσποινα Φλεβοτομά, την Επίτιμη Πρόεδρο της «Μαρίας της Αιγυπτίας», που τη λάτρεψε… Αλλά και εκείνη τον λάτρεψε και τον αγάπησε με έναν μοναδικό τρόπο, με αγνά συναισθήματα που έχει εκλείψει στις μέρες μας…

 

 

 

Την ίδια αγάπη, κοινή μεταξύ τους, είχε και με τον ιδιαίτερα πετυχημένο γιο του, τον ιατρό Μιχάλη Φλεβοτομά, καθώς και με τα εγγόνια του.

 

 

 

Τελικά, ο Κήμης Φλεβοτομάς έμεινε ως ο ένας από τους λίγους εναπομείναντες σοφούς της ελληνικής παροικίας, ως ένας άλλος «Νέστωρας» του καϊρινού Ελληνισμού.

 

 

 

Στο τελευταίο του ταξίδι, στον Καθεδρικό ναό της Παναγίας Ηλιουπόλεως, τον αποχαιρέτησε ο Κύπριος Πρέσβης στην Αίγυπτο κ. Χάρης Μορίτσης, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Γιώργος Δασκαλόπουλος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Αδελφότητας Καΐρου κ. Ανδρέας Μαυρομάτης, και πολλοί εκπρόσωποι παροικιακών σωματείων της Αιγυπτιακής πρωτεύουσας, ενώ τα συλλυπητήριά της και στέφανο απέστειλε και η Κεντρική Διαχειριστική Επιτροπή της Κυπριακής εν Αιγύπτω Αδελφότητας που εδρεύει στην Αλεξάνδρεια.

 

 

 

Μεταξύ των πολλών συμπαροίκων που ήρθαν να πουν το τελευταίο «αντίο» στον αξέχαστο Κήμη Φλεβοτομά, ήταν οι Κοινοτικοί Επίτροποι της Διαχειριστικής Επιτροπής της ΕΚΚ, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου και Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων κ. Νικόλας Βαδής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής και Γενικός Γραμματέας της Κυπριακής Αδελφότητας Καΐρου κ. Αλέξανδρος Καζαμίας, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Καΐρου κ. Αντώνης Διαμαντίδης, η Αντιπρόεδρος της Μαρίας της Αιγυπτίας κα Ευαγγελία Θηραίου, ο Πρόεδρος του Ορθόδοξου Πνευματικού Πατριαρχικού Κέντρου κ. Γιώργος Ζουμπουλίδης, όλα τα Μέλη του ΔΣ της Κυπριακής Αδελφότητας Καΐρου, ο Ειδικός Γραμματέας του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων κ. Βασίλης Ζουές, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Καΐρου κ. Μιχάλης Μπίσκος και άλλοι επίσημοι.

 

 

 

ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ!   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

One response to “Το τελευταίο «αντίο» είπε σήμερα η καϊρινή παροικία στον αξέχαστο Κήμη Φλεβοτομά (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ)”

  1. Νικόλας Σφήκας says:

    Κήμη καλό σου ταξίδι! Πάντα θα σε θυμόμαστε.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης