Όλη η παροικία του Καΐρου αποχαιρέτησε τον Αδαμάντιο Γεωργίου, έναν από τους τελευταίους μεγάλους Αιγυπτιώτες


 

 

 

 

Είναι πραγματικά σπάνιο να μας εγκαταλείπει για πάντα ένας άνθρωπος προχωρημένης ηλικίας 90 ετών, και η συγκίνηση να είναι τόσο έκδηλη… Αυτό ακριβώς συνέβη σήμερα στην εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου, με τον τελευταίο αποχαιρετισμό από όλη σχεδόν την παροικία σε ένα εξαίρετο στέλεχός της, τον αξέχαστο Αδαμάντιο Γεωργίου.

 

 

Και συνέβη ακριβώς αυτό, διότι ο αγαπητός σε όλους Ντιντής – όλοι τον ξέρανε – ήταν ένας πραγματικός αγωνιστής, που δεν το έβαλε ποτέ κάτω… Που έλεγε πάντοτε δυνατά την άποψή του. Που αγαπούσε από βάθους καρδιάς την παροικία. Που προσέφερε ένα ανεκτίμητο δώρο καταγραφής της μεγαλύτερης ιστορίας της, με έναν τεράστιο τόμο που έγραψε ο ίδιος.

 

 

Ο Αδαμάντιος Γεωργίου είναι σίγουρα ένας από τους τελευταίους μεγάλους Αιγυπτιώτες, του οποίου το κενό είναι δυσαναπλήρωτο.

 

 

Η προσφορά του τεράστια. Όπως και η ανθρωπιά του. Η αμεσότητά του. Η χημεία του με τους συμπαροίκους, που ακόμη και να διαφωνούσε με κάποιους, ήταν πάντοτε ένας αξιολάτρευτος άνθρωπος. Ένας Αιγυπτιώτης άξιος σεβασμού από όλους. Ένας αιώνιος νέος που δεν έπαψε ποτέ να σκέφτεται ως νέος και να πρωτοπορεί με τις ιδέες του.

 

 

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σε πολύ μεγάλη ηλικία, έμαθε πολλά από την επιστήμη των ηλεκτρονικών υπολογιστών, για να μπορέσει ο ίδιος να ελέγξει το αποτέλεσμα του βιβλίου του.

 

 

Και όλα αυτά, πάντοτε με το χαμόγελο…

 

 

 

 

 

 

Ο Αδαμάντιος Γεωργίου θα μας λείψει…

 

 

Και μαζί του, θα μας λείψουν οι αστείρευτες ιδέες του.

 

 

Για αυτό, η τιμητική παρουσία στο τελευταίο σημερινό ταξίδι ήταν παμπαροικιακή.

 

 

Με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Βαβυλώνος κ. Θεόδωρο να πραγματοποιεί την εξόδιο ακολουθία του, συμπαραστατούμενος από τον αρχιμανδρίτη π. Στέφανο.

 

 

Με την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, που εκπροσώπησε η Γ. Γραμματέας κα Χρυσάνθη Σκουφαρίδου.

 

 

Με όλα τα σωματεία να δίνουν το τιμητικό τους παρών: ο Πρόεδρος της Κυπριακής Αδελφότητας Καΐρου κ. Ανδρέας Μαυρομάτης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής κ. Αλέξανδρος Καζαμίας, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Καΐρου κ. Γιώργος Χαγιάτ, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Καΐρου κ. Αντώνης Διαμαντίδης, ο Πρόεδρος του ΣΕΝΕΚ και Κοινοτικός Επίτροπος Καΐρου κ. Ανδρέας Γιόσρι, η Αντιπρόεδρος της Φιλοπτώχου κα Βασιλική Γαζή, ο Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου κ. Νίκος Κάτσικας, ο εκπρόσωπος του Ορθόδοξου Πνευματικού Πατριαρχικού Κέντρου Καΐρου κ. Χρήστος Αντωνίου καθώς και εκπρόσωποι άλλων σωματείων, ενώ παραβρέθηκε και ο επί χρόνια επικεφαλής των Ελλήνων Προσκόπων Καΐρου και σημερινό μέλος της ελληνικής διπλωματικής αποστολής στο Κάιρο κ. Γιάννης Μελαχροινούδης.

 

 

Όλοι τους είπαν το τελευταίο «αντίο» στο μεγάλο Αιγυπτιώτη, τον συνεργάτη, τον συμπάροικο, τον φίλο, τον συγγενή.

 

 

Ας είναι αιωνία η μνήμη του, από εκεί που θα βρίσκεται τώρα, μαζί με τους αξέχαστους Προέδρους και άλλα στελέχη του Καϊρινού Ελληνισμού, που θα συνεχίζουν να βλέπουν από ψηλά την παροικία που τόσο αγαπήσανε.

 

 

Αιωνία σου η μνήμη, αείμνηστε και αξιαγάπητε φίλε, Αδαμάντιε Γεωργίου!     

 

 

 

 

 

 

2 responses to “Όλη η παροικία του Καΐρου αποχαιρέτησε τον Αδαμάντιο Γεωργίου, έναν από τους τελευταίους μεγάλους Αιγυπτιώτες”

  1. ΑΣΠΑ ΚΑΨΗ says:

    ΑΞΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ
    ΔΙΚΑΙΟΣ

  2. ΑΣΠΑ ΚΑΨΗ says:

    ΤΟΝ ΝΤΙΝΤΗ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΠΟ ΧΑΙΡΕΤΩ ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΙΓΙΠΤΙΩΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

    ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΑΠΟ ΨΗΛΑ

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης