Το τσούγκρισμα του πασχαλινού αυγού στο Νείλο, από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής  


 

 

 

 

 

Δέκα ημέρες μετά το Πάσχα, οι Αμπετειανοί απόφοιτοι που βρίσκονται στην αγυπτιακή πρωτεύουσα, μέσω του ιστορικού Συλλόγου τους, του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής, αποφάσισαν να αναβιώσουν στη Χώρα του Νείλου, ένα από τα ομορφότερα έθιμα του λαού μας: το «τσούγκρισμα του αυγού».

 

 

Και το πραγματοποίησαν μάλιστα εν πλω, στο πλοίο «Χριστίνα», καταμεσίς του ποταμού Νείλου, παρουσία του Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου Μητροπολίτου Νικοδήμου και του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Γιώργου Δασκαλόπουλου, της Συμβούλου της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο κας Ελίνας Κυριακοπούλου, του Προέδρου της Κυπριακής Αδελφότητας Καΐρου κ. Ανδρέα Μαυρομάτη, του Β΄ Αντιπροέδρου του ΣΕΑΑΣ κ. Στέφανου Αργυρίου, του Δ/ντή της Αμπετείου Σχολής Καΐρου κ. Χρήστου Παπαθανασίου, τον διακεκριμένο Αιγυπτιώτη Επιχειρηματία κ. Γιάννη Βλαντή και όλους τουθς υπόλοιπους μέλη και φίλους τους Συλλόγου, τους οποίους, όλους, τούς υποδέχτηκε ο Πρόεδρος του ΣΕΑΑΣ κ. Αλέξανδρος Καζαμίας.

 

 

Ήταν μία από τις ομορφότερες συναντήσεις του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού, μέσα σε ένα πραγματικά εορταστικό κλίμα, που έδωσε τη δυναμική του παρουσία στην πασχαλινή περίοδο, στο Κάιρο.

 

 

Και του χρόνου! Χριστός ανέστη και Χρόνια πολλά σε όλον τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό!

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2022
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης