Το χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου Χρήστου Καβαλή προς όλους τους ανά τον κόσμο Αιγυπτιώτες


 

 

 

 

Μήνυμα προς όλους τους ανά τον κόσμο Αιγυπτιώτες μεταφέρει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής, με αφορμή την αυριανή ημέρα των Χριστουγέννων.

 

 

 

 

O Πρόεδρος της «Μητέρας των εν Καΐρω Σωματείων», μιλώντας από» τη γη των θρησκειών», όπως χαρακτηρίζει την Αίγυπτο, εδώ όπου μάλιστα ο Χριστός και η Αγία Οικογένεια κατέφυγε για να γλυτώσει από το αιμασταγή Ηρώδη, όταν γεννήθηκε το Θείο Βρέφος, επισημαίνει παράλληλα την ανάγκη να ξεπεράσουμε κάθε είδους σκοταδισμό και για το σκοπό αυτό καλείς τους ηγέτες «όλων των θρησκειών, κρατών, λαών και οργανισμών, να καταπολεμήσουν την πηγή και να μην αναλώνονται με το αποτέλεσμα».

 

 

 

 

Το πλήρες μήνυμα του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστου Καβαλή προς τους απανταχού Αιγυπτιώτες έχει ως εξής:

 

 

 

 

«Με την ευκαιρία της γέννησης του Σωτήρα μας, από τη γη των θρησκειών την Αίγυπτο, ευχόμαστε ολόψυχα καλά Χριστούγεννα και μία ειρηνική και γεμάτη υγεία και χαρές νέα Χρονιά σε όλους τους Αιγυπτιώτες και σε όλους τους ανά τη γη Έλληνες, αλλά και σε όλον τον κόσμο!

 

 

 

 

Μαζί με τις ευχές μας, δεν μπορούμε να μην αναλογιστούμε τις μέρες αυτές τον πόνο που τελευταία απλώνουν σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, ο σκοταδισμός της ψυχής και των πράξεων, που άλλοτε φορούν το προσωπείο της θρησκείας, άλλοτε του εθνικισμού, άλλοτε της οικονομίας, άλλοτε της αναρχίας, άλλοτε του σωβινισμού, κρύβοντας πάντα την κοινή πηγή όλων των κακών… την απληστία!

 

 

 

 

Ας ευχηθούμε λοιπόν επιπρόσθετα να φωτίσει ο νεογέννητος Σωτήρας, τους ηγέτες όλων των θρησκειών, κρατών, λαών και οργανισμών, να καταπολεμήσουν την πηγή και να μην αναλώνονται με το αποτέλεσμα!

 

 

 

 

Ίσως αυτή η ευχή για την εποχή μας, να είναι η σημαντικότερη και ουσιαστικότερη για τη σημερινή αλλά και μελλοντική μας συνέχεια.

 

 

 

 

Χρήστος Θ.Καβαλής 

Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου»

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης