Συγκινητικές στιγμές για τους εκατό και πλέον Αιγυπτιώτες, όπου έγιναν θερμά δεκτοί από τον Πατριάρχη Θεόδωρο Β΄


 

 

 

 

 

Ασφυκτικά γέμισε σήμερα το πρωί η Μεγάλη Αίθουσα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, όπου ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής κ. Θεόδωρος Β΄ υποδέχτηκε τους εκατό και πλέον Αιγυπτιώτες, που ήρθαν στην Αλεξάνδρεια με το πρόγραμμα «ΝΟΣΤΟΣ», και με τον λόγο του τούς ξενάγησε στην ιστορία του Παλαίφατου Πατριαρχείου και κυρίως σε ό,τι έχει σχέση με τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό.

 

 

Τους μίλησε με συγκινητικό τρόπο για τις ελληνικές εκκλησίες που ακόμα λειτουργούνε στην πόλη του Μ. Αλεξάνδρου, αναφέρθηκε στα Ελληνικά Κοιμητήρια, στην παροικία, τους φορείς και τα σωματεία της.

 

 

«Οι εκκλησίες μας δεν έκλεισαν. Οι καμπάνες κτυπάνε παντού…», είπε χαρακτηριστικά ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής.

 

 

Και ευχαριστώντας τους για την επίσκεψη, ευχαρίστησε και την Αίγυπτο και τον Αιγύπτιο ηγέτη Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι για την προστασία που παρέχει στην ελληνορθόδοξη εκκλησία.

 

 

Τέλος, τους μίλησε για το μέλλον του Πατριαρχείου που είναι στην Αφρική.

 

 

Ενώ, παρακάλεσε όλους τους Αιγυπτιώτες να μιλούνε στα παιδιά και τα εγγόνια τους για την Χώρα του Νείλου.       

 

 

«Η Αλεξάνδρεια είναι στην καρδιά μας και εσείς, ως ο Πατριάρχης της αγάπης», είπε προς τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων κ. Κώστας Μιχαηλίδης, ευχαριστώντας για τη θερμή υποδοχή, εκ μέρους όλων των Ελλήνων Αιγυπτιωτών.

 

 

Το γεγονός της επίσκεψης κάλυψαν εκτενώς πολλά τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, όπου στην αραβική γλώσσα μίλησε και αναφέρθηκε στην ιστορία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας ο ιορδανικής καταγωγής Πατριαρχικός Επίτροπος Αλέξανδρείας Μητροπολίτης Άκκρας κ. Νάρκισσος.

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης