Τον Χρήστο Καβαλή και τη Στέλλα Κυριάζη τίμησαν οι Αιγυπτιώτες της Κρήτης


Τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστο Καβαλή και την Μεγάλη Ευεργέτιδα της καϊρινής παροικίας κα Στέλλα Κυριάζη τίμησε ο Παγκρήτιος Σύλλογος Ελλήνων Αιγυπτιωτών και Φίλων, διά χειρός του Προέδρου του Δρ Ηλία Παυλούση, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Καΐρου, παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Μέμφιδος και Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου κ. Νικοδήμου, του Σεβ. Μητροπολίτη Πηλουσίου κ. Νήφωνα, του Έλληνα Πρέσβη κ. Χριστόδουλου Λάζαρη και της συζύγου του, της Γενικής Προξένου της Ελλάδας στο Κάιρο κας Λαμπρινής Κομίνη, Μελών του ΔΣ της ΕΚΚ, Προέδρων και εκπροσώπων των σωματείων και πολύ κόσμου.

 

 

Χαρακτηρίζοντάς της «Μητέρα του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού», ο κ. Παυλούσης βράβευσε την κα Κυριάζη «για την πολύτιμη και μέγιστη φιλανθρωπική της δράση προς την Ελληνική Παροικία του Καΐρου και το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, τον ΕΝΟΚ και τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό».

 

 

Επίσης, αναφέρθηκε στο σύζυγο της κας Κυριάζη, «τον κ. Κυριάκο Κυριάζη, που αθόρυβα συμπαρίσταται με όλες του τις δυνάμεις στο μέγα κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο, που εκτελεί η σύζυγός του κα Στέλλα Κυριάζη» και τους προσκάλεσε να επισκεφθούν την λεβεντογέννα Κρήτη.

 

 

Από την πλευρά της, η κα Κυριάζη τόνισε τις ευχαριστίες της αλλά ευχαρίστησε μέσα από την εκδήλωση αυτή, τον σύζυγό της, που τη βοηθάει στις αγαθοεργείς πράξεις της.

 

 

Παράλληλα, ο κ. Παυλούσης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Πρόεδρο της ΕΚΚ κ. Χρήστο Καβαλή, συγχαίροντάς τον για το έργο του και φτάνοντας να τον προτρέψει να κατέβει στο στίβο της πολιτικής στην Ελλάδα, «για να διαπρέψει και εκεί όπως διαπρέπει στην Αίγυπτο, μήπως σωθεί η Ελλάδα από τη μιζέρια που την διακατέχει», τόνισε, ξεσηκώνοντας τα χειροκροτήματα της ομήγυρης. Και ο κ. Παυλούσης προσέθεσε: «Η Ελλάδα χρειάζεται έναν Καβαλή , με τη μεγάλη δυναμικότητα και τα ψυχικά αποθέματα που διαθέτει, για να σωθεί από τη μεγάλη κατηφόρα…».  

 

 

Τον κ. Παυλούση ευχαρίστησε θερμά ο κ. Καβαλής, συγχαίροντάς τον για το έργο των Αιγυπτιωτών της Κρήτης, στο πλευρό των οποίων είναι πάντοτε η ΕΚΚ.

 

 

Τέλος, με το πέρας της εκδήλωσης, εορτάστηκε η εορτή του παρεβρισκομένου Αρχηγού Προσκοπικού Συστήματος Καΐρου κ. Ανδρέα Γιόσρι και του έχοντος (τα 41α ) γενέθλια, Απόστολου Γυφτογεωργίου.

 

 

 

Πηγή: ΝΕΟ ΦΩΣ

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης