Με τη συμμετοχή 160 τουριστικών πρακτόρων, ολοκληρώθηκε το 3o Greek Tourism Workshop στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας


 

 

 

 

Με τη συμμετοχή 160 travel agents, Tour Operators, med facilitators και εμπορικών αντιπροσώπων ολοκληρώθηκε το 3o Greek Tourism Workshop στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Riyadh Marriott Hotel στις 21 Μαρτίου.

 

 

Η εκδήλωση τελέστηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού της Ελλάδας και της Ελληνικής Πρεσβείας στη Σαουδική Αραβία και με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ, ενώ χορηγοί ήταν η αεροπορική εταιρεία Aegean Airlines, το Γραφείο Τουρισμού Mideast Travel και η online πλατφόρμα The Booking Expert.

 

 

Το ιδιαίτερα υψηλό ενδιαφέρον των τοπικών πρακτόρων της Σαουδικής Αραβίας για το τουριστικό προϊόν της χώρας μας επιβεβαιώθηκε καθ’όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης και ειδικότερα κατά τη διάρκεια των B2B meetings.

 

 

 

 

 

 

 

 

Από αριστερά, όπως κάθονται, στη σειρά: 1ος, o κ. Ηλίας Ανδρόνικος Κλουβάτος, επικεφαλής του Προξενικού Γραφείου στο Ριάντ, 3η, κα Άννα Θεοδοσίου, διοικητικός υπάλληλος της Ελληνικής Πρεσβείας στη Σαουδική Αραβία και όρθιος, ο κ. Πολυχρόνης Πολυχρονίου, πρέσβης της Ελλάδας στη Σαουδική Αραβία.

 

 

Κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου, ο Έλληνας πρέσβης στη Σαουδική Αραβία, κ. Χρόνης Πολυχρονίου, ανέφερε ότι το Greek Tourism Workshop τείνει να γίνει θεσμός και μίλησε για τις παραδοσιακά ισχυρές αραβο-ελληνικές σχέσεις, καθώς και για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η Ελλάδα ως κοντινός ευρωπαϊκός τουριστικός προορισμός για τους Άραβες επισκέπτες. Επίσης, εξέφρασε την αισιοδοξία του για το 2018, ειδικότερα μετά την πρωτοβουλία αεροπορικών εταιρειών για αύξηση των απευθείας πτήσεων προς την Αθήνα, αλλά και τη δρομολόγηση απευθείας πτήσεων τσάρτερ σε πολλές τουριστικές περιοχές της Ελλάδας. Κλείνοντας, επισήμανε το γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες χιλιάδες επαγγελματίες της Σαουδικής Αραβίας επισκέφθηκαν τη χώρα μας στο πλαίσιο επαγγελματικών εκδηλώσεων, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι η ανοδική τάση για συνεδριακό τουρισμό θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

 

 

 

 

 

 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η κα Κατερίνα Μεϊμάρογλου, εκπροσωπώντας τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ, κ. Κωνσταντίνο Τσέγα, χαιρέτησε τις εργασίες του συνεδρίου και μετέφερε την πρόσκληση προς τους πολίτες της Σαουδικής Αραβίας να επισκεφτούν την Ελλάδα και τις τέσσερις εποχές του χρόνου, ώστε να γνωρίσουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των τουριστικών προϊόντων της, όπως είναι: ο τουρισμός πολυτελείας, τα οικογενειακά πακέτα προσφορών, ο πολιτιστικός και ιαματικός τουρισμός, η  ελληνική γαστρονομία, το yachting, το πλήθος δυνατοτήτων καταναλωτικών αγορών και αναψυχής στην Ελλάδα, αλλά και ελκυστικών επενδύσεων στη διαρκώς αναπτυσσόμενη τουριστική βιομηχανία της χώρας.

 

 

 

 

 

 

Η κα Κατερίνα Μούσμπε, Managing Director της Mideast Travel, απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους Σαουδάραβες να γνωρίσουν τις ομορφιές της Ελλάδας, τονίζοντας ότι η χώρα μας αποτελεί κορυφαίο και ασφαλή προορισμό για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο. Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στις απευθείας πτήσεις που πραγματοποιούνται προς την Αθήνα από την Τζέντα κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου και από το Ριάντ τους καλοκαιρινούς μήνες και εξέφρασε την αισιοδοξία της για τη σημαντική αύξηση επισκεπτών από τη Σαουδική Αραβία τα επόμενα χρόνια.

 

 

Υπογραμμίζεται ότι το Greek Tourism Workshop θα πραγματοποιήσει τις δύο τελευταίες προγραμματισμένες εκδηλώσεις για το 2018 στο Ντουμπάι και στο Λίβανο στις 21 Απριλίου και 2 Μαΐου αντίστοιχα.

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης