Τους τελειόφοιτους μαθητές της Αμπετείου Σχολής Καΐρου καλωσόρισε θερμά στη Λευκωσία ο Επίτροπος Προεδρίας της Κύπρου κ. Φώτης Φωτίου


 

 

 

Πολύ θερμό ήταν το καλωσόρισμα που επεφύλαξε στους τελειόφοιτους μαθητές της Γ΄Λυκείου της ιστορικής Αμπετείου Σχολής Καΐρου, ο Επίτροπος της Κυπριακής Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου.

 

 

 

Ο κ. Φωτίου συνομίλησε μαζί με τους μαθητές αλλά και τους συνοδούς καθηγητές και τούς ενημέρωσε για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και τις επιπτώσεις της, για το ανθρωπιστικό πρόβλημα των αγνοουμένων, των εγκλωβισμένων καθώς και για την καταστροφή της πολιτιστικής και θρησκευτικής μας κληρονομιάς στα κατεχόμενα.

 

 

 

Ακολούθως, ο Προεδρικός Επίτροπος αναφέρθηκε σε θέματα διασποράς δίνοντας έμφαση στις προσπάθειες που καταβάλλονται από τις τρεις κυβερνήσεις Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου για την ενθάρρυνση της απόδημης νεολαίας και στις κοινές επισκέψεις νέων από τις διασπορές των τριών χωρών σε Κύπρο, Ελλάδα και Αίγυπτο που αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν τον ερχόμενο Αύγουστο.

 

 

 

Ο Προεδρικός Επίτροπος, αφού συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς της Αμπετείου Σχολής για το σπουδαίο έργο που επιτελούν, επεσήμανε ότι βασικός στόχος είναι να στηριχθεί το συγκεκριμένο σχολείο, αφού προβάλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ιστορία και τον πολιτισμό μας. Πλην των ελληνικών γραμμάτων συμμετέχει ενεργά και σε δράσεις που προωθούν τον πολιτισμό μας.

 

 

 

Η επίσκεψη των καθηγητών και μαθητών της Αμπετείου Σχολής στην Κύπρο πραγματοποιείται για πρώτη φορά και εντάσσεται στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου για θέματα διασποράς. Πρόκειται για καθηγητές και μαθητές κυπριακής και ελληνικής καταγωγής, όπως έγραψαν χαρακτηριστικά και τα ηλεκτρονικά κυπριακά μέσα μαζικής ενημέρωσης. 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης