Τρανταχτές απουσίες στην κοπή της πίτας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου με 12 άλλα παροικιακά σωματεία


 

 

 

 

Τελικά, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Μιχάλης Γκρουνστέιν ήταν εκείνος που εκπροσώπησε τον απόντα Πρόεδρο της ΕΚΚ κ. Χρήστο Καβαλή, στην κοπή της πίτας της Κοινότητας από κοινού με άλλα δώδεκα παροικιακά σωματεία της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το βράδυ, στις 31 Ιανουαρίου 2019, στο θεατράκι της Αχιλλοπουλείου Σχολής.

 

 

Όπως ανακοινώθηκε, ο κ. Καβαλής δεν μπόρεσε να παραβρεθεί, διότι, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, ταξίδεψε στην Ελλάδα εσπευμένα την ίδια ημέρα, για επαγγελματικούς λόγους.

 

 

Πάντως, την εκδήλωση της κοινής κοπής της πίτας, που είχε ανακοινωθεί εδώ και τρεις περίπου εβδομάδες, τίμησαν ιδιαίτερα με την παρουσία τους, ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου, Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος, ο Έλληνας Πρέσβης στην Αίγυπτο κ. Μιχαήλ Χρήστος Διάμεσης, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Γιώργος Δασκαλόπουλος, ο Έλληνας Πρόξενος στο Κάιρο κ. Αχιλλέας Μπικής, o Γενικός Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας κ. Αθανάσιος Μακρανδρέου, ο Συντονιστής Εκπαίδευσης κ. Τάσος Αναστασίου και άλλοι επίσημοι.

 

 

Από την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, παραβρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος κ. Μιχάλης Γκρουνστέιν, η Επόπτρια Γραφείων κα Βίλλυ Πολίτου Ζουέ και οι Κοινοτικοί Επίτροποι κ.κ. Ανδρέας Γιόσρι, Ανδρέας Ρούσσος, Λεωνίδας Φοντριέ και Στέλιος Χαλκιάς. Δεν παραβρέθηκε όλο το υπόλοιπο Προεδρείο της ΕΚΚ: όπως αναφέραμε ο Πρόεδρος της ΕΚΚ κ. Χρήστος Καβαλής, καθώς επίσης, η Γενική Γραμματέας κα Σούλα Σκουφαρίδου και ο Ταμίας κ. Αντώνης Ιορδανίδης, καθώς και ο Κοινοτικός Επίτροπος κ. Πατρίκιος Δήμος.

 

 

Πάντως, τα σωματεία ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στο κάλεσμα της Κοινότητας και προσήλθαν να κόψουν ένα – ένα τις πίτες τους, (με εξαίρεση τις ήδη κομμένες πίττες του ΕΝΟΚ, της Σούμπρας, των σχολείων και του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου που θα ακολουθήσει την άλλη εβδομάδα), χαιρετίζοντας οι Προέδροι τους την εκδήλωση, η οποία συνεχίστηκε με βραδυά που ακολούθησε στην Ελληνική Στέγη, με ελληνική και αραβική μουσική και δεξίωση στο χώρο του ιστορικού παροικιακού σωματείου της Ηλιουπόλεως.

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης