Τριμερής Υπουργική συνάντηση Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου, για θέματα διασποράς, στις 10 Ιανουαρίου στο Κάιρο


 

 

 

 

Ο τόπος αλλά και το περιεχόμενο της τρίτης φάσης του προγράμματος «ΝΟΣΤΟΣ – Επιστροφή στις Ρίζες», «ΝΟΣΤΟΣ 3», θα αποφασίσουν στην Τριμερή Υπουργική τους Συνάντηση για θέματα Διασποράς, οι αρμόδιοι για τους Αποδήμους Υπουργοί, Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου, κατά τη συνάντηση που θα έχουν στο Κάιρο στις 10 Ιανουαρίου.

 

 

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τους Αποδήμους κ. Τέρενς Κουΐκ, η Υπουργός Διασποράς και Μεταναστευτικής Πολιτικής κα Ναμπίλα Μάκραμ και ο Επίτροπος της Κυπριακής Προεδρίας για τους Αποδήμους Φώτης Φωτίου, θα κάνουν παράλληλα έναν απολογισμό των δύο προγραμμάτων «ΝΟΣΤΟΣ 1» και «ΝΟΣΤΟΣ 2».

 

 

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες, στον προγραμματισμό του «ΝΟΣΤΟΣ 3», θα δοθεί βάρος στο πώς θα παρουσιαστεί η προσφορά των Αποδήμων στις χώρες όπου διαμένουν, αλλά και στο πώς συμβάλλουν στο να μεταφερθεί το μήνυμα προς όλον τον κόσμο, ότι οι τρεις χώρες, με τη βοήθεια και της Διασποράς τους, συνεργάζονται σε όλα τα επίπεδα για την Ειρήνη, την Ευημερία και την προβολή των ιστορικών αξιών τους.

 

 

Την επομένη, 11 Ιανουαρίου, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουΐκ θα έχει συνάντηση με την πρεσβυγενή Ελληνική Κοινότητα της Αλεξάνδρειας, όπου θα παραβρεθεί και στο κόψιμο και της πατροπαράδοτης αγιοβασιλόπιτας της παροικίας, παρουσία των εκκλησιαστικών, προξενικών και παροικιακών αρχών, και όπου θα έχει συνάντηση με μέλη της ιστορικής παροικίας.  

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης