Παρουσία των Κουΐκ, Μάκραμ και Φωτίου, στο Κάιρο, η τριμερής υπουργική συνάντηση για θέματα διασποράς Ελλάδας Αιγύπτου Κύπρου


 

 

 

 

Τις βάσεις για μία στενή συνεργασία στα διασποράς έβαλαν σήμερα οι τρεις αρμόδιοι Υπουργοί Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου, με μία θερμή χειραψία, επισφραγίζοντας στο Κάιρο το ξεκίνημα μίας νέας κοινής πορείας των τριών λαών και κρατών, που θα φέρει πιο κοντά τις μεταξύ τους παροικίες.

 

 

 

Η Αιγυπτία Υπουργός Διασποράς και Μεταναστευτικής Πολιτικής κα Ναμπίλα Μάκραμ υποδέχτηκε θερμά τον Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού κ. Τέρενς Κουΐκ και τον Επίτροπο Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας αρμόδιο για τους Αποδήμους κ. Φώτη Φωτίου, αποφασίζοντας από κοινού να αναδείξουν το θέμα της διασποράς, όπως το ανάφεραν οι Υπουργοί Εξωτερικών των τριών κρατών στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

 

 

 

 

 

 

 

 

Παράλληλα, ήδη ξεκίνησαν μία προετοιμασία για να εντάξουν το όλο θέμα και στις επίσημες συνομιλίες της τριμερούς Συνόδου Κορυφής, το Νοέμβριο στη Λευκωσία, μεταξύ των Αρχηγών των κρατών, του Αιγυπτίου Προέδρου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, του Έλληνα Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα και του Κυπρίου Προέδρου κ. Νίκου Αναστασιάδη.

 

 

 

Μάλιστα, ξεκινώντας αυτή τη νέα συνεργασία, οι τρεις υψηλοί αξιωματούχοι πρότειναν την πραγματοποίηση μίας κοινής συνάντησης των ομογενών των τριών χωρών στην Αλεξάνδρεια για την Άνοιξη, μετά από μία ιδέα που είχε προτείνει σε προηγούμενη συνάντησή της με τον κ. Κουΐκ η Αιγυπτία ομόλογός του κα Μάκραμ.

 

 

 

Θέμα της συνάντησης αυτής θα είναι μάλιστα η ελληνική λέξη «Νόστος», συνοδευόμενη από τη λέξη «Επιστροφή» στα αγγλικά, για να μεταφέρει ακριβώς τη νοσταλγία των Αιγυπτιωτών εκτός της χώρας που θα συμμετάσχουν στην όλη εκδήλωση.

 

 

 

Να σημειωθεί ότι οι κ.κ. Κουΐκ και Φωτίου έγιναν δεκτοί στον Άγιο Γεώργιο παλαιού Καΐρου από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο Β΄, όπου μάλιστα επισκεφτήκανε τον τάφο του μακαριστού Πατριάρχου Πέτρου, ενώ το βράδυ θα συναντήσουν το ΔΣ της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου και τον Πρόεδρό της κ. Χρήστο Καβαλή μαζί με την Αιγυπτία Υπουργό κα Μάκραμ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης