Τριμερής συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου, το απόγευμα της 14ης Σεπτεμβρίου στο Κάιρο


 

 

 

 

Σημαντικά θέματα που αφορούν τη στενή συνεργασία της Ελλάδας, της Αιγύπτου και της Κύπρου, αναμένεται να συζητήσουν οι Υπουργοί Εξωτερικών των τριών χωρών, Νίκος Κοτζιάς, Νίκος Χριστοδουλίδης και Σάμεχ Σούκρι, στην τριμερή τους επίσημη συνάντηση που θα πραγματοποιήσουν το απόγευμα της 14ης Σεπτεμβρίου στο Κάιρο.

 

 

Το γεγονός της τριμερούς συνάντησης κορυφής των τριών ΥΠΕΞ ανακοινώθηκε την ίδια στιγμή, το βράδυ της 13ης Σεπτεμβρίου, από τα Υπουργεία Εξωτερικών της Ελλάδας και της Κύπρου.

 

 

Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών έγραψε συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα του ότι «το απόγευμα (της 14ης Σεπτεμβρίου), ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, μαζί με τον Κύπριο ομόλογό του Ν. Χριστοδουλίδη, θα μεταβούν στο Κάιρο, όπου θα έχουν τριμερή συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι. Σκοπός της συνάντησης είναι η περαιτέρω προώθηση της περιφερειακής συνεργασίας».

 

 

Από την πλευρά του, το Κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε στην επίσημη ανακοίνωσή του ότι «οι διαβουλεύσεις των Υπουργών Εξωτερικών στο Κάιρο εντάσσονται στο πλαίσιο του θεσμοθετημένου μηχανισμού συνεργασίας μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου σε θέματα τριμερούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος». Και κατέληξε: «Οι κ.κ. Χριστοδουλίδης και Κοτζιάς θα αναχωρήσουν για το Κάιρο από τη Λάρνακα το απόγευμα της Παρασκευής (14 Σεπτεμβρίου) και αναμένεται να επιστρέψουν στην Κύπρο αργά το βράδυ της ίδιας μέρας, αφού ολοκληρώσουν τις επαφές τους στο Υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου». 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης