Τρεις μήνες χωρίς τη μητέρα του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου Β΄, την αξέχαστη μεγάλη αρχόντισσα Κλεοπάτρα Χορευτάκη


 

 

 

 

Συγκινητική η ατμόσφαιρα, κατά την πατριαρχική Θεία Λειτουργία στη μνήμη των Αγίων Αποστόλων, που πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, καθώς στο τέλος της ακολουθίας πραγματοποιήθηκε το μνημόσυνο μίας μεγάλης αρχόντισσας, της Μητέρας του Προκαθήμενου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου, της αξέχαστης Μάνας Κλεοπάτρας Χορευτάκη.

 

 

 

 

Μία Μάνα με «Μ» κεφαλαίο, καθώς απέδειξε με τη ζωή της ότι ήταν μία μητέρα με αυταπάρνηση. Πατέρας και μητέρα μαζί, έκανε τα πάντα για να αναθρέψει τα παιδιά της, φτάνοντας να δει το γιο της στον ιεραποστολικό θρόνο του Αγίου και Αποστόλου Μάρκου, θαυμάζοντάς τον πλέον από εκεί ψηλά όπου βρίσκεται…

 

 

 

 

Στο πλευρό του Πατριάρχη ήταν κατά την ακολουθία αυτή ο Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας Σεβ. Μητροπολίτης Άκκρας κ. Νάρκισσος και ο Ιερός Κλήρος, εκπρόσωποι των προξενικών και παροικιακών αρχών και μεταξύ αυτών η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Αλεξανδρείας «Πτολεμαίος Α΄» από το λογαριασμό της οποίας στο Facebook δανειστήκαμε τις σημαντικές φωτογραφίες, για τις οποίες εκ των προτέρων τήν ευχαριστούμε.

 

 

 

 

Αιωνία η μνήμη της μεγάλης Μάνας Κλεοπάτρας Χορευτάκη!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2022
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης