Ο Αραβικός κόσμος «στρέφεται» στην Ελλάδα, όπως αποδείχτηκε στην 3η Ευρω-Αραβική Σύνοδο, στην Αθήνα (30-31 Οκτωβρίου 2018)


 

 

 

Την αίσθηση ότι υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην χώρα μας από τον αραβικό κόσμο είχε όποιος βρέθηκε στο συνεδριακό κέντρο του Μεγάρου Μουσικής, όπου πραγματοποιήθηκαν στο τέλος του Οκτωβρίου οι εργασίες της διήμερης Ευρω-Αραβική Σύνοδος, για τρίτη φορά στην Αθήνα.

 

 

Η συμμετοχή, που πάντα αποτελεί ένα ουσιαστικό δείκτη που δείχνει το ενδιαφέρον, ήταν ιδιαίτερα μεγάλη και αυτό που έβλεπε κανείς είναι ότι υπήρχε μεγάλη και υψηλόβαθμη εκπροσώπηση τόσο από τις χώρες του αραβικού κόσμου όσο και από ευρωπαϊκές χώρες.

 

 

Ειδικότερα η σύνοδος, με τίτλο «Κοινοί Ορίζοντες», και ξεκίνησε με ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα (φωτο), είχε ευρύτατη γεωγραφική κάλυψη, καθώς συμμετείχαν εκπρόσωποι από περισσότερες από 30 χώρες και εκτός από τους αρχηγούς κρατών, τους Υπουργούς και τους αξιωματούχους της ΕΕ και των αραβικών χωρών, ενώ έδωσαν επίσης το «παρών» ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες και εκπρόσωποι αραβικών και ελληνικών επιμελητηρίων.

 

 

Στο επίκεντρο των διήμερων εργασιών της συνόδου, βρέθηκαν οι κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και ο αραβικός κόσμος, με έμφαση στην εμβάθυνση των σχέσεων και των οικονομικών δεσμών στα πεδία κοινού ενδιαφέροντος, μέσω της ενίσχυσης κυρίως του πολιτικού διαλόγου. Επίσης, το μεταναστευτικό και η διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, η ευρωπαϊκή και οι αραβικές πολιτικές γειτονίας στη Μεσόγειο, στην Αφρική και στη Μέση Ανατολή, περιβαλλοντικά ζητήματα και ενεργειακά θέματα.

 

 

Η 3η Ευρωαραβική Σύνοδος Κορυφής αποτέλεσε, όπως ανέφεραν οι διοργανωτές, μια μοναδική γέφυρα επικοινωνίας, που συνέδεσε ταχέως δύο μεταβαλλόμενους κόσμους και θεμελίωσε έτι περαιτέρω τις απαραίτητες πλατφόρμες συνεργασίας για ένα πιο αποδοτικό μέλλον.

 

 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι διμερείς συναντήσεις μεταξύ των αρχηγών κρατών που πραγματοποιήθηκαν στο περιθώριο της συνόδου, αλλά και η κοινή παρουσία στις εργασίες υψηλόβαθμων εκπροσώπων των αραβικών κρατών.

 

 

Η 3η Ευρω-Αραβική Σύνοδος: «Κοινοί Ορίζοντες» διοργανώθηκε από την Al-Iktissad Wal – Aamal Group και τη Συμεών Γ. Τσομώκος ΑΕ. σε συνεργασία με το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Η πρωτοβουλία αυτή ανήκε στους ιδρυτές της κατασκευαστικής εταιρείας της Μέσης Ανατολής, με έδρα την Αθήνα, Consolidated Contractors Company (CCC), Said Khoury και Hassib Sabbagh.

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης