Η τηλεοπτική παρουσίαση της εκδήλωσης για τα 150 χρόνια του Αιγυπτιώτικου Τύπου στην Αθήνα, από την Γ.Γ.Ε.Ε. (VIDEO)


 

 

 

 

Εξαιρετική ήταν η τηλεοπτική κάλυψη της μεγάλης εκδήλωσης που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, με την οποία τιμήθηκε η ιστορία και το έργο των τουλάχιστον 400 δημοσιογράφων, οι οποίοι στο διάβα του χρόνιου, συνέθεσαν με το πολύτιμο έργο και την πένα τους την 150χρονη πορεία του Αιγυπτιώτικου τύπου.

 

 

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε τρία διαφορετικά βίντεο, τόσο με την ανάγλυφη παρουσίαση της ιστορίας του Ελληνικού Τύπου στη Χώρα του Νείλου, όσο με τα σημερινά αιγυπτιώτικα ΜΜΕ («ΝΕΟ ΦΩΣ», «Αλεξανδρινό ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ» και την ιστοσελίδα «ΠΥΡΑΜΙΣ») ενώ έγινε και η παρουσίαση του φωτογραφικού λευκώματος «150 χρόνια Ελληνικός τύπος στη χώρα του Νείλου», στο οποίο αποτυπώνεται η ιστορική διαδρομή του ελληνικού αιγυπτιώτικου Τύπου από το 1862 έως σήμερα.

 

 

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μίλησαν ο Γενικός Γραμματέας της ΓΓΕΕ, Λευτέρης Κρέτσος, ο Έλληνας Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, ο Αναπληρωτής Γενικός Δ/ντής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του ΥΠΕΞ, Δημήτρης Πλευράκης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γουινέας και Έξαρχος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αθήνα κ. Γεώργιος, ο Πρόεδρος της Μόνιμης επιτροπής της Ελληνικής Βουλής για τον Ελληνισμό της Διασποράς, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, ο Πρέσβης της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Μοχάμεντ Ελ Μπαντάουι, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Αίγυπτο κ. Χριστόδουλος Λάζαρης και η Αιγυπτιώτισσα επιχειρηματίας και χορηγός του λευκώματος, κα Αικατερίνη Σοφιανού-Μπελεφάντη.

 

 

 

Την παρουσίαση έκανε ο δημοσιογράφος, επιμελητής του λευκώματος, Νίκος Κάτσικας, ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο αιγυπτιώτης δημοσιογράφος και Δ/ντής της «Εφημερίδας των Συντακτών», Νικόλας Βουλέλης.

 

 

 

Στη συζήτηση που ακολούθησε συμμετείχαν οι Πρόεδροι των Ελληνικών Κοινοτήτων Καΐρου, Χρήστος Καβαλής και Αλεξανδρείας, Ιωάννης Παπαδόπουλος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: Γενική Γραμματεία

Ενημέρωσης και Επικοινωνίας

 

 

 

 

One response to “Η τηλεοπτική παρουσίαση της εκδήλωσης για τα 150 χρόνια του Αιγυπτιώτικου Τύπου στην Αθήνα, από την Γ.Γ.Ε.Ε. (VIDEO)”

  1. Γεώργιος Αργυρού .- says:

    Πραγματικά, ήταν μια ενημερωτική διαδρομή του Ελληνο Αιγυπτιακού Τύπου , που μας συνεπήρε τόσο ωσάν να είχαμε στα χέρια μας μια από όλες τες Αγαπημένες μας Εφημερίδες που με αγάπη και ενδιαφέρον , είχαμε κάποτε στα Χέρια μας , ενημερόνοντας μας την καθημερινότητα της Ζωής μας στην Χώρα του Νείλου και τα Νέα από την Πολυπόθητη Πατρίδα μας, την Γλυκεία μας Ελλάδα , που δυστυχώς οι Διάφοροι Κυβερνώντες κατά τα γνωστά χρονικά διαστήματα , μας Γύρναγαν την Πλάτη , τους ΠΑΡΑΚΑΛΏ ΜΕ ΜΕΓΆΛΗ ΑΓΆΠΗ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΞΕΧΆΣΟΥΝ ΑΥΤΉΝ ΤΗΝ ΚΡΊΣΙΜΗ ΕΠΟΧΉ ΤΟΥ 21 ου πρώτου Αιώνα που διανύομε , που την έχουμε τόσο ΑΝΆΓΚΗ ΌΣΟ ΠΟΤΈ ΆΛΛΟΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΟΝΤΌΤΗΤΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΔΕΎΤΕΡΗ ΠΑΤΡΊΔΑ ΜΑΣ .
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΜΕ ΌΛΗΝ ΤΗΝ ΔΎΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΙΏΤΙΚΗΣ ΨΥΧΉΣ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΆΣ ΜΟΥ , ΤΟΝ ΤΑΛΑΝΤΟΎΧΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΆΦΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΆΓΕΨΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΉ ΜΑΓΕΥΤΙΚΉ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΉ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΌΤΗΤΑ ΣΤΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΆΣΕΙ ΌΛΟΝ ΤΟΝ ΧΡΌΝΟ ΤΗΣ ΖΩΉΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟ-ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟΎ ΤΎΠΟΥ ΜΕ ΤΌΣΗ ΕΙΛΙΚΡΙΝΉ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ , ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΑΦΆΝΤΑΣΤΑ ΚΎΡΙΕ ΝΙΚΌΛΑΕ ΚΑΤΣΊΚΑ .

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης