Ν. Βαδής, Πρόεδρος Ελληνικού Κέντρου Καΐρου: «Μακαριώτατε, Πατριάρχα Αλεξανδρείας, Θεόδωρε, να έχετε τα χρόνια του Μωυσή» (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ)


 

 

 

 

 

Πολύ θερμή υποδοχή επεφύλαξε στον Πρόεδρο του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου κ. Νικόλα Βαδή και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής κ. Αλέξανδρο Καζαμία, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος, μέσα στον περικαλλή Κοινοτικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας, παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδας κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκη και του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Εδμόνδου Κασιμάτη, του Προέδρου του Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Βύρωνα Βαφειάδη, της Προέδρου του Λυκείου Ελληνίδων κας Αλίκης Αντωνίου, της Προέδρου του «Πτολεμαίου» κας Λιλίκας Θλιβίτου, του Προέδρου των Αιγυπτιωτών Κρήτης Δρ Ηλία Παυλούση και άλλων επισήμων.

 

 

 

«Θέλω να καλωσορίσω τον κ. Νικόλα Βαδή ως εκπρόσωπο της Αμπετείου Σχολής», τόνισε ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος.

 

 

 

«Να ξέρετε ότι η Αλεξάνδρεια και το Κάιρο αποτελούν δύο φλόγες που ανάβουνε μπροστά στην εικόνα του Χριστού, γιατί αυτές οι πόλεις αποτελούν την ελπίδα του Ελληνισμού, μιας και όταν αναχώρησαν από αυτό το ευλογημένο και θεοβάδιστο μέρος, ο Ελληνισμός έχει παραμείνει σε αυτές τις δύο μεγαλουπόλεις», τόνισε ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος.

 

 

 

«Σάς ευχαριστούμε και εσάς, κε Αλέξανδρε Καζαμία και στο πρόσωπό σας χαιρετούμε το Κάιρο», προσέθεσε ο ιεραπόστολος Πατριάρχης, κατά την ώρα του αντιδώρου.

 

 

 

 

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αμέσως μετά, επακολούθησε η πολύ όμορφη συνάντηση στο νέο αρχονταρίκι του ναού, που έγινε με τη στήριξη της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, εκεί όπου ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου κ. Νικόλας Βαδής ευχήθηκε στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας να έχει τα χρόνια του Μωυσή, διότι όπως λένε στο Σινά, έζησε 120 χρόνια… Και επίσης, του ευχήθηκε η Αλεξανδρινή Αγία Αικατερίνη, που είναι και πολιούχος του Όρους Σινά, να είναι πάντα στο πλευρό σας. «Ξέρουμε πόσο αγαπάτε την Αγία Αικατερίνη», προσέθεσε ο κ. Βαδής, μεταφέροντας και τις ευχές και του Αρχιεπισκόπου Σινά, Φαράν και Ραϊθούς κ. Δαμιανού. Τέλος, του προσέφερε ένα αναμνηστικό δώρο εκ μέρους του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου.

 

 

 

Από την πλευρά του, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας ευχαρίστησε θερμά το Ελληνικό Κέντρο Καΐρου, τον Πρόεδρο Νικόλα Βαδή, τον Αντιπρόεδρο Νικόλα Κάτσικα και τον Διαχειριστή κ. Αλέξανδρο Καζαμία και ως Πρόεδρο του ιστορικού Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής.      

 

 

 

Μάλιστα, στο πρόσωπο του κ. Νικόλα Βαδή, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος χαιρέτησε και το όρος Σινά και τον σεβάσμιο Γέροντα Αρχιεπίσκοπο Σινά κ. Δαμιανό.

 

 

 

«Με τον Αρχιεπίσκοπο Σινά κ. Δαμιανό, συνδεόμαστε με μία φιλία που ξεπερνάει τα 45 χρόνια, γι΄αυτό μεταφέρω τους χαιρετισμούς  μου και για τον Αρχιεπίσκοπο για αυτό το ξεχωριστό μέρος για την Ορθοδοξία», αποκάλυψε σε όλους τους παρεβρισκομένους ο Πατριάρχης Θεόδωρος, ευχαριστώντας στο πρόσωπό του το Ελληνικό Κέντρο Καΐρου και την παροικία στο Κάιρο.

 

 

 

«Να ξέρετε ότι είμαι πάντα κοντά σας και σας ευχαριστώ Πρόεδρε Νικόλα Βαδή, για όσα καλά έκανες για το πρόσωπό μου», κατέληξε ο Πατριάρχης.

 

 

 

Να σημειωθεί ότι συμπροσευχόμενοι στο ιερό βήμα κατά την Θεία Λειτουργία που ετέλεσε ο π. Δανιήλ, ήταν ο Πατριαρχικός Επίτροπος και Μητροπολίτης Άκκρας κ. Νάρκισσος και ο Έξαρχος της Ρωσικής Εκκλησίας στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας π. Βίκτωρας Κουλάγκα.  

 

 

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ

ΑΜΠΕΤΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΖΑΜΙΑΣ

 

 

 

 

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής κ. Αλέξανδρος Καζαμίας προσέφερε στον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο ένα μικρό δέντρο αγάπης. «Ο ΣΕΑΑΣ θα είναι πάντα στο πλευρό σας και με μεγάλη αγάπη, όπως μάς έχετε μάθει εσείς», τόνισε ο κ. Καζαμίας.

 

 

 

«Πρόεδρέ μου κ. Καζαμία, να ευχαριστήσω εσάς προσωπικά και όλους τους αποφοίτους της Αμπετείου και να μακαρίζουμε τις ψυχές των αδελφών Αμπέτ, που κάτω από την σκέπη του Όρους Σινά, πολλά παιδιά έχουν βρει το δρόμο τους και έχουν διαπρέψει στον επιστημονικό κόσμο. Και αυτό το δεντράκι θα το έχω πάνω στο γραφείο μου ώστε να μού υπενθυμίζει τους καρπούς που φέρνουν τα γράμματα, η ελληνική παιδεία, οι Κοινότητές μας και το Πατριαρχείο μας…»   

 

 

 

 

ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΠΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

 

 

 

 

Η όλη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το κόψιμο μίας γενέθλιας τούρτας για τον εορταζόμενο στις 25 Νοεμβρίου Πατριάρχη Αλεξανδρείας, που συμπληρώνει το 63ο έτος της ηλικίας του, για την οποία μερίμνησε το Ελληνικό Κέντρο Καΐρου, με τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο να την κόβει ψάλλοντας το απολυτίκιο της Αγίας Αικατερίνης και όλους τους παρισταμένους να του εύχονται «ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ».

 

 

 

Εις έτη πολλά, Μακαριώτατε, και από το ΠΥΡΑΜΙΣ!             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης