Παρουσία του Γάλλου Πρέσβη στην Αίγυπτο, στο Ελληνικό Κέντρο Καΐρου, ξεκίνησαν φέτος τις εκδηλώσεις τους οι Γάλλοι του Καΐρου


 

 

 

 

Το ιστορικό Ελληνικό Κέντρο Καΐρου επέλεξε η Γαλλική παροικία για την πρώτη της εκδήλωση, της περιόδου 2018 – 2019, που πραγματοποίησε με πολύ μεγάλη επιτυχία στις 11 Οκτωβρίου.

 

 

Μία εκδήλωση ιδιαίτερα σημαντική, που τίμησε με την παρουσία του ο Γάλλος Πρέσβης στην Αίγυπτο κ. Romattet, καθώς και ο Γενικός Πρόξενος κ. Pugeaud.

 

 

Έτσι, στο χώρο του «Σπιτιού των Ελλήνων» στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, οι φίλοι μας Γάλλοι είχαν την ευκαιρία να ξεκινήσουν τη νέα τους χειμερινή περίοδο, περνώντας κάποιες ώρες σε μία υπέροχη βραδυά, και μάλιστα μέσα στην Αίθουσα «Αικατερίνης Σοφιανού», συζητώντας για το πόσο κοντά – όλο και περισσότερο – βρίσκονται οι σχέσεις Γαλλίας – Αιγύπτου, αλλά και να ζήσουν στην πράξη άλλη μία φορά τις πατροπαράδοτες αδελφικές σχέσεις Ελλάδας – Γαλλίας.

 

 

Φυσικά, μεταξύ της βραδιάς, κυριάρχησε η ελληνική κουζίνα του Κέντρου, που ενθουσίασε τους πάντες.

 

 

Και φυσικά, ο χώρος που αναδεικνύει την αριστοκρατική ιστορία του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου, που έχει φιλοξενήσει μέχρι σήμερα δεκάδες Ελλήνων – μεγάλων προσωπικοτήτων.

 

 

Η βραδυά με εκπροσώπους από τα Μέλη της Γαλλικής παροικίας (που όπως μάθαμε αριθμούν 6.000 περίπου στην Αίγυπτο) ολοκληρώθηκε με μία υπέροχη οικογενειακή φωτογραφία στο μπαλκόνι του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου, με φόντο την Πλατεία Τάαλατ Χαρμπ.

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης