Χορεία ιεροψαλτών από Αθήνα στα Θυρανοίξια του Αγίου Κωνσταντίνου Καΐρου, υπό τον Κ. Πολίτη, Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ιεροψαλτών Ελλάδος


 

 

 

 

Ένας μεγάλος δάσκαλος της μουσικής, ο οποίος μάλιστα κατέχει και την τιμητική θέση του Προέδρου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος, ο καθηγητής μουσικής κ. Κωνσταντίνος Πολίτης θα είναι επικεφαλής της χορείας των ιεροψαλτών που θα έλθει από την Αθήνα για να λαμπρύνει τα Θυρανοίξια του Αγίου Κωνσταντίνου Καΐρου, στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου, τόσο στον πολυαρχιερατικό εσπερινό όσο και την Πατριαρχική θεία Λειτουργία που θα τελεστεί προεξάρχοντος του Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου, μετά τη μεγάλη ανακαίνιση που πραγματοποιήθηκε από την προσφορά από καρδιάς της Ευεργέτιδας κας Αικατερίνης Σοφιανού – Μπελεφάντη, από κοινού με την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου.

 

 

Να σημειωθεί ότι ο κ. Πολίτης δε διακρίνεται μόνο για την μουσική του κατάρτιση αλλά και για τη γενικότερη ακαδημαϊκή του πορεία, αλλά και για το αμέριστο ενδιαφέρον για την επίλυση όσων προβλημάτων είναι δυνατόν των ιεροψαλτών ανά τη Ελλάδα.

 

 

Επίσης, να σημειωθεί ότι είναι εκείνος που απευθύνθηκε ως κεντρικός ομιλητής στον Καθεδρικό ναό των Αθηνών, όταν στις 25 Φεβρουαρίου 2018 πρωτοπαρουσιάστηκε παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου το πρώτο CD της Σχολής Εκκλησιαστικής και Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που είχε τότε πραγματοποιηθεί με τη μεγάλη χορηγία της κας Αικατερίνης Σοφιανού – Μπελεφάντη, εξ ου και η φωτογραφία αρχείου από εκείνη τη μεγάλη εκδήλωση, του Προέδρου των Ιεροψαλτών Ελλάδος κ. Πολίτη με την Μεγάλη Ευεργέτιδα του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού.

 

 

Ο Πρωτοψάλτης κ. Κωνσταντίνος Πολίτης θα συνοδεύεται και από άλλους ιεροψάλτες της Αθήνας και τον ιεροψάλτη της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Ιωάννη Κούντρια.

 

 

    

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης