Υπεγράφησαν στις 27 Αυγούστου οι παρατάσεις των αποσπάσεων εννέα (9) εκπαιδευτικών για τα ελληνικά σχολεία της Αιγύπτου


 

 

 

 

 

Λίγο πριν την αναγγελία του πολύ σύντομα επερχόμενου κυβερνητικού ανασχηματισμού στην Αθήνα, ο Υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου υπέγραψε τη Δευτέρα 27 Αυγούστου την πολυαναμενόμενη απόφαση παράτασης των εκπαιδευτικών στα ελληνικά σχολεία της Αιγύπτου (όπως και άλλων περιοχών), δίνοντας μία πραγματική «ανάσα ζωής» στη λειτουργία των αμιγώς ελληνικών σχολείων Καΐρου και Αλεξανδρείας και εξασφαλίζοντας την απρόσκοπτη έναρξη των σχολικών μαθημάτων, όπως προβλέπει το σχολικό πρόγραμμα, χωρίς καμία απολύτως καθυστέρηση.

 

 

Εννέα (9) συνολικά εκπαιδευτικοί παίρνουν έτσι το «πράσινο φως» για να συνεχίσουν να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στα ελληνικά σχολεία της Αιγύπτου καθώς και στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου.

 

 

Σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφει ο Υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου και η οποία αναρτήθηκε πριν από λίγο στην ιντερνετική «Διαύγεια», παρατείνεται «η απόσπαση των εκπαιδευτικών, λόγω υπηρεσιακών αναγκών ανά Συντονιστικό Γραφείο Εκπαίδευσης, για το σχολικό έτος 2018-2019 και για το σχολικό έτος 2019 Ν. Ημισφαιρίου με τις τακτικές αποδοχές τους στην Ελλάδα, χωρίς το ειδικό επιμίσθιο εξωτερικού και το αντίτιμο των εισιτηρίων οριστικής επιστροφής στην Ελλάδα των ιδίων και των προστατευομένων μελών των οικογενειών τους – εφόσον δεν έχει καταβληθεί κατά το παρελθόν» και τίθενται «στη διάθεση των Συντονιστικών Γραφείων Εκπαίδευσης, προκειμένου να τοποθετηθούν σε σχολικές μονάδες των περιοχών ευθύνης τους».

 

 

Σύμφωνα με την αναρτημένη επίσημη απόφαση, οι εκπαιδευτικοί των οποίων η παράταση της απόσπασης εγκρίθηκε είναι οι:

 

 

 

 

 

 

 

 

Να σημειωθεί ότι την Τρίτη 28 Αυγούστου, η Υφυπουργός Παιδείας κα Μερόπη Τζούφη αναμένει να υποδεχτεί στο γραφείο της στο Υπουργείο, στο Μαρούσι της Αθήνας, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστο Καβαλή (εκ μέρους της Αχιλλοπουλείου Σχολής Καΐρου), τον Διαχειριστικό Δ/ντή της Αμπετείου Σχολής Καΐρου κ. Νικόλα Βαδή και τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας για εκπαιδευτικά θέματα π. Σπυρίδωνα Κλαδάκη, για να κάνουν μία ανασκόπηση των θεμάτων που αφορούν τα σχολεία του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού, με το σημαντικό όμως δεδομένο της υπογραφής της εν λόγω απόφασης, που ανακουφίζει σίγουρα, μαθητές, γονείς αλλά και τις διοικήσεις των σχολείων.

 

 

Μία απόφαση που αποτελεί ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για τον ελληνισμό της Χώρας του Νείλου, στην επίτευξη της οποίας θα πρέπει να τονίσουμε ότι ήταν καθοριστική η συμβολή του αρμοδίου για τον Απόδημο Ελληνισμό Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουΐκ, ο οποίος – όλο αυτό το χρονικό διάστημα – ήταν σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες αρχές, έτσι ώστε να εξευρεθεί η κατάλληλη λύση στο πρόβλημα αυτό, που στο μεγαλύτερό του ποσοστό περνάει πλέον στο παρελθόν.

 

 

Και επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι για την επίτευξη της απόφασης αυτής, σημαντικός ήταν ο ρόλος των επιστολών που απέστειλε τόσο η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου και ο Αρχιεπίσκοπος Σινά κ. Δαμιανός, καθώς και οι προφορικές τηλεφωνικές επαφές του Αντιπροέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Γιάννη Σιόκα με το ιδιαίτερο γραφείο της Υφυπουργού Παιδείας κας Μερόπης Τζούφη.   

 

 

 

 

 

 

 

One response to “Υπεγράφησαν στις 27 Αυγούστου οι παρατάσεις των αποσπάσεων εννέα (9) εκπαιδευτικών για τα ελληνικά σχολεία της Αιγύπτου”

 1. Αναστασία Χατζηαλεξίου says:

  Καλησπέρα σας.
  Μόλις διάβασα για την παράταση των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
  Γνωρίζετε αν ο πίνακας και η απόφαση είναι με τη συγκατάθεση των εκπαιδευτικών(χωρίς επιμίσθιο) και αν είναι έτσι ,οι ανάγκες των σχολείων έχουν καλυφθεί;
  Είμαι εκπαιδευτικός,κατάγομαι από την Αλεξάνδρεια και λόγω προσωπικών συγκυριών δεν πρόλαβα την απόσπαση. Θα βγει νεα προκήρυξη για νέους ενδιαφερόμενους;
  Ευχαριστώ
  Χατζηαλεξίου Αναστασία

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2022
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης