Υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης: «Ο Ελληνισμός της Διασποράς μπορεί να βοηθήσει τη χώρα να βγει γρηγορότερα από την κρίση»


Δήλωση με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του, έκανε από την Αθήνα ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Γιάννης Αμανατίδης, ο οποίος ανέλαβε με το νέο κυβερνητικό σχήμα στην Ελλάδα, που προέκυψε από τις πρόσφατες κοινοβουλευτικές εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου.

 

Στη δήλωσή του, ο Υφυπουργός κ. Αμανατίδης κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο Απόδημος Ελληνισμός στο να ξεπεράσει η Ελλάδα γρηγορότερα την οικονομική κρίση.

 

 

Η πλήρης δήλωση του ΥΦΥΠΕΞ, όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών έχει ως εξής:

 

 

«Η ανανέωση της εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού, ώστε να συνεχίσω τη θητεία μου στο Υπουργείο Εξωτερικών, αποδεικνύει την μεγάλη σημασία, αλλά και την ευαισθησία που έχει τόσο ο ίδιος προσωπικά, όσο και η κυβέρνηση, συνολικά, για τα θέματα του Ελληνισμού της Διασποράς.

 

Πιστεύω ότι η κινητοποίηση των δυνάμεων του Ελληνισμού της Διασποράς και η ενεργός συμμετοχή των απανταχού Ελλήνων στην οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας θα μάς βοηθήσουν, ώστε να βγούμε γρηγορότερα από την κρίση. Το σταθερό οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον που υπάρχει πλέον στη χώρα μας, σε συνδυασμό με τις προγραμματισμένες μεταρρυθμίσεις, θα επιτρέψει την προσέλκυση επενδύσεων.

 

Εργαζόμαστε ώστε να έχουμε νομοθετικές παρεμβάσεις στη λειτουργία, αναβάθμιση και ενίσχυση του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, καθώς και για την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν  την Ομογένεια.

 

Ταυτόχρονα, ενισχύουμε την πολιτιστική και θρησκευτική διπλωματία, γεγονός που θα ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο τη θέση της πατρίδας μας στο διεθνή χώρο, αποκομίζοντας έτσι πολλαπλά οφέλη.

 

Επιδιώκοντας δε ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις και εργαζόμενοι από κοινού με όλη την πολιτική ηγεσία και ιδιαίτερα με τον Υπουργό Εξωτερικών, κ. Νίκο Κοτζιά, αλλά και με τη συνδρομή των υπηρεσιών του Υπουργείου, είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα στις παραπάνω κατευθύνσεις».

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Hephaestus Radio


Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads
Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης