Β. Σπανάκης: Σύγχρονη φιλοζωϊκή πολιτική από το Υπουργείο Εσωτερικών


 

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών, Βασίλη Σπανάκη με την συμμετοχή της Ειδικής Γραμματέως για την Προστασία Ζώων Συντροφιάς, Μαριάνθης Δημοπούλου, της Διευθύντριας της Οργάνωσης και Λειτουργίας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ρεγγίνας Βασιλάτου, της Προϊσταμένης του Εξειδικευμένου Τμήματος Προστασίας Ζώων Συντροφιάς, Βασιλικής Μασούρα και αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων για τα θέματα που αφορούν τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς, καθώς και τα ζητήματα που έχουν τεθεί στο Υπουργείο τόσο από τις Περιφέρειες και τους Δήμους, όσο και από τα φιλοζωϊκά σωματεία και οργανώσεις.

 

Η Ειδική Γραμματέας κα Δημοπούλου ενημέρωσε τον Υφυπουργό κ. Β. Σπανάκη για την αποτίμηση του έργου που έχει γίνει μέχρι σήμερα από την Ειδική Γραμματεία, το οποίο έχει αναγνωρισθεί και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

 

Ο κ. Σπανάκης μετά τη συνάντηση δεσμεύτηκε για την εφαρμογή μιας σύγχρονης φιλοζωϊκής πολιτικής με έμφαση στην κάλυψη των αναγκών που έχουν δημιουργηθεί ανά Δήμο με την έναρξη ενός ανοιχτού και συνεχόμενου διαλόγου με τα συλλογικά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τους ειδικούς επιστήμονες, τις Περιφέρειες και τους Δήμους της Χώρας, καθώς και τα φιλοζωϊκά σωματεία και τις οργανώσεις. Άξονας στην εφαρμογή αυτής της πολιτικής θα είναι το Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς. Ταυτόχρονα έχει προωθηθεί ήδη ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την εφαρμογή της φιλοζωϊκής πολιτικής στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.  

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης