«Νέο αίμα» από 18 νέα μέλη απέκτησε ο ΣΕΑΑΣ, με την αποφοίτηση της φετινής Γ΄ Λυκείου της Αμπετείου Σχολής


 

 

 

 

Το δίχως άλλο, ήταν ιδιαίτερα συγκινητική η χθεσινή υποδοχή των – από σήμερα – αποφοίτων της Αμπετίου Σχολής. Των 18 νέων παιδιών, που πλέον αφήνουν τα μαθητικά θρανία, την ωραιότερη περίοδο του κάθε ανθρώπου, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Μιχάλης Γκρουνστέιν, και πλέον αρχίζουν μία νέα ζωή.

 

 

Η υποδοχή της μεγαλύτερης αυτής των τελευταίων ετών Γ΄ τάξης της ιστορικής Αμπετείου Σχολής στο Σύλλογο Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής ήταν συγκινητική τόσο από τον Πρόεδρο του ιστορικού Σωματείου Αλέξανδρο Καζαμία όσο και από όλους τους επισήμους που παραβρέθηκαν για να δώσουν κουράγιο στο νέο αυτό ξεκίνημα των 18 αποφοίτων της Αμπετίου: του Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου Σεβ. Μητροπολίτου Μέμφιδος κ. Νικοδήμου, του Αναπληρωτή Συντονιστή Εκπαίδευσης κ. Αναστάσιου Αναστασίου, του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστου Καβαλή, της εκπροσώπου του Ιδρύματος Αμπέτ Ελένης Μαγγανά, του Αναπληρωτή Δ/ντή της Αμπετείου κ. Χρήστου Παπαθανασίου, του Β΄ Αντιπροέδρου του ΣΕΑΑΣ κ. Στέφανου Αργυρίου, της Αντιπροέδρου της Φιλοπτώχου κας Βασιλικής Γαζή, του Κοινοτικού Επιτρόπου κ. Ανδρέα Ρούσσου, του πρώην Κοινοτικού Επιτρόπου κ. Πάρη Οικονόμου και άλλων επισήμων.

 

 

 

 

 

 

 

 

Όπως τονίστηκε, είναι χαρακτηριστικό ότι μόνον μεγάλες σχολές στον κόσμο έχουν Συλλόγους Αποφοίτων και αυτό ακριβώς, δηλαδή η ύπαρξη του ΣΕΕΑΣ αποδεικνύει το μεγαλείο και της Αμπετείου Σχολής, από την οποία έχουν αποφοιτήσει μεγάλες προσωπικότητες, επιστήμονες, επιχειρηματίες, άνθρωποι του πνευματικού κόσμου, για να μην ξεχνάμε ότι και ένας Πρέσβης (αείμνηστος πλέον) και εκείνος ο Πρέσβης που θα έλθει σε λίγους μήνες, προέρχονται από την μεγάλη του Γένους Αμπέτειο Σχολή.

 

 

Δόθηκαν πολλές παραινέσεις και συμβουλές προς όλους τους αποφοίτους, εκ των οποίων μίλησε καταχειροκροτούμενος ο απόφοιτος πλέον  Άρης Γκρουνστέιν.

 

 

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΣΕΑΑΣ κ. Καζαμίας παρέδωσε σε όλα τα νέα μέλη του Συλλόγου, από ένα βιβλίο με την ιστορία του ΣΕΑΑΣ και την ταυτότητά τους.

 

 

 

 

 

 

Ενώ, η κα Μαγγανά ευχαρίστησε θερμά τα Μέλη της Επιτροπής των καθηγητών που ήρθαν από την Ελλάδα για τις εξετάσεις των μαθητών της Γ΄Λυκείου για τα Πανεπιστήμια και τους παρέδωσε αναμνηστικά δώρα εκ μέρους του Προέδρου του Ιδρύματος Αμπέτ Αρχιεπισκόπου Δαμιανού και του Γενικού Γραμματέα Νικολάου Βαδή.   

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης