Υψώθηκε η Ελληνική Σημαία στην Πρεσβεία της Αιγύπτου στο Κατάρ


 

 

 

 

Όπως έκανε γνωστό το βράδυ της Πέμπτης 15 Ιουνίου, με ανάρτησή του στο Twitter ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Νίκος Κοτζιάς, η ελληνική σημαία υψώθηκε στην αιγυπτιακή Πρεσβεία στο Κατάρ.

 

 

 

 

«Μόλις σηκώσαμε ελληνική σημαία σε Πρεσβεία Αιγύπτου Ντόχας. Πρώτη μας μέριμνα 260.000 Αιγύπτιοι εργαζόμενοι στο Κατάρ. Η Ελλάδα διαμεσολαβεί»,  έγραψε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών.

 

 

 

 

Να σημειωθεί ότι πριν από δέκα ημέρες, ο Υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σαμέχ Χασάν Σούκρι, διατύπωσε αίτημα στον Νίκο Κοτζιά για να αναλάβει η Πρεσβεία της Ελλάδας στη Ντόχα τη διπλωματική εκπροσώπηση της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στο Κατάρ.

 

 

 

 

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ανταποκρίθηκε αμέσως θετικά στο αίτημα του θερμού και αδελφικού συμμάχου της Ελλάδας.

 

 

 

 

Όπως μάλιστα είχε αναφέρει σε ανακοίνωσή του πριν από δέκα ημέρες το ΥΠΕΞ από την Αθήνα, η Ελλάδα είναι στη διάθεση όλων των πλευρών, ώστε να συμβάλει με κάθε τρόπο προς όφελος της περιφερειακής συνεργασίας και σταθερότητας.

 

 

 

 

Η Αίγυπτος είναι μεταξύ των αραβικών χωρών που διέκοψε τις διπλωματικές της σχέσεις με το Κατάρ, κατηγορώντας τη μοναρχική κυβέρνηση του κρατιδίου ότι υποστηρίζει τους τζιχαντιστές.

 

 

 

 

Στις 22 Μαΐου, στη Διάσκεψη της Ρόδου, ο κ. Σούκρι ξεκαθάρισε ότι η Αίγυπτος, «στηρίζει την Ελλάδα στην εδραίωση της ειρήνης στην ανατολική Μεσόγειο», στέλνοντας μήνυμα στην Άγκυρα ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνη της στην ανατολική Μεσόγειο και ότι έχει δυναμικό σύμμαχο την φίλη και αδελφή Χώρα του Νείλου.

 

 

 

 

Παραθέτουμε και την ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: Ελληνικό ΥΠΕΞ και «www.tribune.gr»

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης