Συνάντηση Αρχηγού Εθνικής Φρουράς με νέο και απερχόμενο ΑΚΑΜ Αιγύπτου


 

Την Τρίτη, 08 Αυγούστου 2023, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, συναντήθηκε στο Στρατηγείο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, με τον νέο Ακόλουθο Άμυνας (ΑΚΑΜ) της Αιγύπτου, Συνταγματάρχη Mohamed Yousif Ali Abdelmaged, στην παρουσία του απερχόμενου AKAM, Συνταγματάρχη Sherif Salama Abd Elsamad. 

 

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και θέματα κοινού ενδιαφέροντος στη βάση του υφιστάμενου Προγράμματος Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας, καθώς και τρόποι αναβάθμισης και διεύρυνσής του. Καταγράφηκε επίσης η συμβολή της συνεργασίας των δυο χωρών, στην τριμερή συνεργασία Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου, καθώς και άλλων πολυμερών πρωτοβουλιών στην προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Ειδική μνεία έγινε για την επικείμενη συμμετοχή της Εθνικής Φρουράς στην Διεθνή Διακλαδική Άσκηση «BRIGHT STAR 2023», η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αίγυπτο, όπου για πρώτα φορά θα συμμετέχει τμήμα Πεζικού, καθώς επίσης και στην επιτυχή πραγματοποίηση της Πολυεθνικής Άσκησης Ε-Δ «ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ 2023», στην οποία συμμετείχαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Αιγύπτου. 

 

Τέλος, ο Αρχηγός, ευχαρίστησε τον απερχόμενο ΑΚΑΜ, για την πολύ καλή συνεργασία που αναπτύχθηκε με την Εθνική Φρουρά κατά τη διάρκεια της θητείας του και του ευχήθηκε καλή συνέχεια.

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουνίου 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης