Στον Άγιο Κωνσταντίνο Καΐρου θα λειτουργήσει την Κυριακή 20 Νοεμβρίου ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Χρυσόστομος


 

 

 

 

 

Στον Άγιο Κωνσταντίνο αναμένεται να υποδεχτεί η καϊρινή παροικία την Κυριακή 20 Νοεμβρίου τον Επίσκοπο Μοζαμβίκης, και ιδιαίτερα αγαπητό στο εκκλησίασμα, από τότε που υπηρετούσε ως ιερέας το ναό, τον κ. Χρυσόστομο.

 

 

 

 

Ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης θα προστεί της κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας, που θα ξεκινήσει λίγο πριν τις 10 το πρωί και αμέσως μετά θα παρακαθήσει στην καθιερωμένη συνάντηση των εκκλησιαζομένων στην αίθουσα του Ελληνικού Προσκοπείου Καΐρου που πάντοτε διοργανώνει η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου.  

 

 

 

 

Να σημειωθεί ότι ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης εόρτασε πριν από λίγες ημέρες στην Αίγυπτο και στην παλαίφατη Πατριαρχική και θεοβάδιστη Μονή Αγίου Γεωργίου παλαιού Καϊρου, την ονομαστική του εορτή.

 

 

 

 

Με αφορμή το πέρασμά του από την αιγυπτιακή πρωτεύουσα, για να παραβρεθεί στην Αλεξάνδρεια στις εργασίες της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου από 14 έως 18 Νοεμβρίου, λειτούργησε στο ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου παλαιού Καϊρου, ενώ συλλειτούργησαν μαζί του οι π. Τιμόθεος και π. Δαμασκηνός από την Αλεξάνδρεια και οι π. Μακάριος και π. Νικόλαος από την Ρουμανία.

 

 

 

 

Συμπροσευχήθηκαν οι Μητροπολίτες Πηλουσίου Νήφων και Πτολεμαϊδος Εμμανουήλ. Οι εκφωνήσεις κατά την διάρκεια της Θ. Λειτουργίας έγιναν στα αραβικά, στα ελληνικά και τα ρουμάνικα.

 

 

 

 

Στο τέλος ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Χρυσόστομος δέχθηκε τις ευχές του εκκλησιάσματος.

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Μαΐου 2024
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης