Σε προσκύνημα ετέθη στο Κάιρο της Αιγύπτου, η Τιμία Κάρα του Ευαγγελιστού Ματθαίου, στη Θ. Λειτουργία που ετέλεσε ο Μέμφιδος Νικόδημος


Από έναν πολύτιμο πνευματικό θησαυρό της Ορθοδοξίας, την Τιμία Κάρα του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ματθαίου, που την Κυριακή 16 Νοεμβρίου η Εκκλησία μας τελεί τη μνήμη του, πήραν ευλογία οι Αιγυπτιώτες του Καΐρου, στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία που ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος, Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου, συμπαραστατούμενος από τον Μέγα Εκκλησιάρχη της Αλεξανδρινής Εκκλησίας πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Θεόδωρο Δριδάκη.

 

 

???????????????????????????????

 

 

Την κατανυκτική τελετή, στον επιβλητικό ναό της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, τον Άγιο Κωνσταντίνο στο κέντρο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, λίγες εκατοντάδες μέτρα από τον ποταμό Νείλο, παρακολούθησε η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στο Κάιρο κα Λαμπρινή Κομίνη, καθώς και εκπρόσωποι των αιγυπτιώτικων σωματείων, όπως ο Πρόεδρος της Χιακής Αδελφότητας κ. Λάμπρος Μπενοβίας, η Αντιπρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Καΐρου κα Βασιλική Γαζή και ο βοηθός Περιφερειακός Έφορος Αποδήμων Προσκόπων κ. Αλέκος Καζαμίας.

 

 

 

 

Ο Μητροπολίτης Μέμφιδος, στο λόγο του, τόνισε τη μεγάλη προσφορά του Ευαγγελιστού Ματθαίου στα νάματα της Εκκλησίας μας, μίλησε για το βίο του Αγίου και επικαλέστηκε τις πρεσβείες του Αγίου της Εκκλησίας μας για το καλό όλου του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού, εξηγώντας ότι ως τελώνης που ήτανβ ο Ματθαίος, εγκατέλειψε τα πάντα για να αφιερωθεί στην πίστη που δίδασκε ο Ιησούς Χριστός.

 

 

 

 

Να σημειωθεί ότι το προσκύνημα της Κάρας του Αγίου και Αποστόλου Ματθαίουπου φυλάσσει το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, στη δεύτερη έδρα του, στο Κάιρο, είναι από τις λίγες φορές που γίνεται τα τελευταία χρόνια και για αυτό οι Αιγυπτιώτες πάροικοι προσήλθαν για να πάρουν τη χάρη του Αγίου και την ευλογία από το άγιο λάδι που έκαιγε καθ’ όλη τη διάρκεια της ακολουθίας μπροστά από την Τιμία Κάρα του.    

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Απριλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης