Τον Κυβερνήτη και το πλήρωμα του ελληνικού πολεμικού πλοίου «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ» υποδέχτηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος (ΦΩΤΟ)


 

 

 

 

 

 

 

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν σήμερα το πρωί η εικόνα των 140 και πλέον Σπουδαστών της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, να επισκέπτονται την έδρα του Παλαίφατου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου, και την ίδια στιγμή, ο Προκαθήμενος του ιεραποστολικής εκκλησίας να ψέλνει μαζί τους τον Εθνικό ύμνο της Ελλάδας, ευχαριστώντας θερμά για τη στήριξη που πάντοτε παρέχει το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό στην Ελλάδα και στην Ορθοδοξία, όπου γης.

 

 

 

 

 

 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της στήριξης αυτής, οι δεκάδες καμπάνες που έχει φτιάξει στα χυτήριά του το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό και τις οποίες έχει ευγενικά αποστείλει σε εκκλησίες σε απομακρυσμένες περιοχές της Μαύρης Ηπείρου, όπως το ανέφερε χαρακτηριστικά και ο Πατριάρχης Θεόδωρος, τονίζοντας:

 

 

 

 

 

 

«Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου στο ένδοξο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό για την αποστολή από καμπάνες, με χαραγμένα πάνω τους τα γράμματα της Ελλάδας και του Πολεμικού μας Ναυτικού».

 

 

 

 

 

 

«Θέλω να σας ευλογήσω μέσα από την καρδιά μου, στα βάθη της οποίας να έχετε με υπερηφάνεια πάντοτε την Ελλάδα, που δώρισε στον κόσμο τις επιστήμες και τον ελληνικό πολιτισμό», προσέθεσε ο κ. Θεόδωρος.

 

 

 

 

 

 

«Και στο φυλακτήριο της καρδιάς σας, να έχετε το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και την προσφορά του στα παιδιά της Αφρικής, που δωρίζει τρόφιμα, φάρμακα, μα πάνω από όλα, ανθρωπιά και αγάπη…».

 

 

 

 

«Σάς ευχόμαστε να συνεχίσετε να κρατάτε Θερμοπύλες», τόνισε και ευχήθηκε με τη σειρά του, στον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο ο Κυβερνήτης του πολεμικού πλοίου, Αντιπλοίαρχος Αδαμάντιος Χριστοδούλου, συνοδευόμενος από τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκη και τον  Ακόλουθο Άμυνας της Ελλάδας στο Κάιρο Πλοίαρχο ΠΝ κ. Βασίλειο Τσούκα.

 

 

 

 

 

 

Παράλληλα, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, παρουσία και του Πατριαρχικού Επιτρόπου και Μητροπολίτου Γκάνας κ. Νάρκισσου και του ιερού κλήρου, έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην κορυφαίας σημασίας συμμαχία Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου αλλά και την εκτίμηση που τρέφει προς τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι.

 

 

 

 

 

 

Προς τιμήν άλλωστε της χώρας που φιλοξενεί εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, ακούστηκε και ο Εθνικός Ύμνος της Αιγύπτου, αμέσως μετά τον Ελληνικό Εθνικό Ύμνο.

 

 

 

 

 

 

 

Τέλος, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας μίλησε στους μαθητές της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων για την προσφορά των μεγάλων Αιγυπτιωτών Ευεργετών, για την παρουσία του Γενικού Προξενείου αλλά και της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Μαΐου 2024
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης