«Άθλος» το οικονομικό αποτέλεσμα του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής, για το έτος 2012


Από τις καλύτερες οικονομικές χρονιές στην ιστορία του, παρουσίασε το 2012 ο Σύλλογος Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής Καΐρου (ΣΕΑΑΣ) , όπως αποκάλυψε η Πρόεδρός του κα Βίλλυ Πολίτου, στην ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του δραστήριου καϊρινού παροικιακού σωματείου, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Νοεμβρίου.

 

Να σημειωθεί ότι για το περασμένο έτος 2012, το πλεόνασμα στον ισολογισμό του Συλλόγου καταγράφηκε στις 165.726 Λ. Αιγ., με αποτέλεσμα σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς του ΣΕΑΑΣ να υπάρχουν διαθέσιμα 313.000 Λ. Αιγ. (περίπου 31.000 ευρώ).

 

Το γεγονός αυτό κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό, όχι μάλλον για το ποσό (αν και το ποσό αυτό από μόνο του είναι έτσι κι αλλιώς σημαντικό για έναν αιγυπτιώτικο σύλλογο), αλλά και γιατί έτσι αποδεικνύεται το έργο, και περισσότερο η απόδοση του έργου αυτού, στην πράξη. Και με αυτόν τον τρόπο, τα αιγυπτιώτικα σωματεία αποδεικνύουν περίτρανα ότι, όταν υπάρχει η αγάπη και το μεράκι, μπορούν να προσφέρουν ακόμη περισσότερο στην αιγυπτιώτικη παροικία και να σταθούν οικονομικά στα πόδια τους, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε στην Ελλάδα και άλλες χώρες και με την οικονομική κρίση που μαστίζει όλον τον κόσμο…

 

 

seaas 001

 

Να σημειωθεί ότι στις εργασίες της Συνέλευσης του ΣΕΑΑΣ, την Αλεξανδρινή Εκκλησία εκπροσώπησε ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου Θεοφ. Επίσκοπος Νιτρίας κ. Νικόδημος ο οποίος, αφού μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄, παρότρυνε όλα τα μέλη της παροικίας να στηρίξουν όλα τα αιγυπτιώτικα σωματεία, όπως τον ΣΕΑΑΣ.

 

Από την πλευρά του, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Ιωάννης Χατζαντωνάκης τόνισε την σημασία του εν λόγω Συλλόγου ιδιαίτερα για τη νέα γενιά, προσθέτοντας ότι η Ελληνική Πολιτεία είναι στο πλευρό του.

 

Ενώ, παίρνοντας τον λόγο ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής χαρακτήρισε «άθλο» το οικονομικό αποτέλεσμα του ΣΕΑΑΣ για το 2012 και συνεχάρη το ΔΣ του ΣΕΑΑΣ για την δύναμη και το αποτέλεσμα που επέδειξαν.

 

«Αυτό είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας», τόνισε. Και ο κ. Καβαλής παρότρυνε όλους να δώσουν στη νέα γενιά την θέση που της αξίζει, καθώς η καϊρινή νεολαία αποδεικνύει ότι, ό,τι αναλαμβάνει, το φέρνει σε πέρας και το καταφέρνει επάξια.

«Εύχομαι η δράση αυτή να συνεχιστεί και για το πνευματικό κομμάτι των δραστηριοτήτων του ΣΕΑΑΣ. Η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου θα είναι πάντα στο πλευρό σας», κατέληξε ο κ. Καβαλής.

 

ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ

 

Να σημειωθεί ότι το νέο Προεδρείο του ΣΕΑΑΣ για τα επόμενα δύο χρόνια είναι το εξής:

 

Πρόεδρος: Βασιλική Πολίτη

Αντιπρόεδρος: Αναστάσιος Ρούσσος

Γεν. Γραμματέας: Ελένη Τσιλεκλή

Ταμίας: Άννα Γεωργαλλίδου

Μέλη: Κωνσταντίνος Δεσποίνης, Νικόλαος Πολίτης και Γεώργιος Ρεκτσίνης   

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης