Έλαμψαν τα πρόσωπα των παιδιών της Αχιλλοπουλείου Σχολής Καΐρου, κατά την κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας για το 2014


Έλαμψαν τα προσωπάκια των παιδιών της Αχιλλοπουλείου Σχολής, κατά την κοπή της πατροπαράδοτης βασιλόπιτας που έκοψε το ιστορικό σχολείο το πρωί της Τρίτης 18 Φεβρουαρίου, στο θέατρο του σχολείου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου.

 

pitta axil 2014 08

 

Τις παραδοσιακές πίτς ευλόγησε ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόδωρος Δριδάκης, παρουσία του εκπροσώπου του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου και Προϊσταμένου της Εφορείας Εκπαιδευτηρίων κ. Χρήστου Καβαλή, εκ μέρους του οποίου μίλησε ο Αντιπρόεδρος της Κοινότητας κ. Κήμης Φλεβοτομάς.

 

pitta axil 2014 05

 

Από την πλευρά του, ο π. Θεόδωρος μίλησε για το ποώς γεννήθηκε το έθιμο, μεταφέροντας και τις ευχές του Αλεξανδρινού Προκαθημένου Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου Β΄ στα παιδιά.

 

Ενώ, ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΚ κ. Φλεβοτομάς μετέφερε τους χαιρετισμούς της Διαχειριστικής Επιτροπής της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου και του Προέδρου της κ.Χρήστου Καβαλή, ενώ έδωσε συγχαρητήρια στον Διευθυντή της Αχιλλοπουλείου κ. Χαράλαμπο Κουγεμήτρο για την όλη διοργάνωση της εκδήλωσης αλλά και για ότι κάνει εκείνος και οι υπόλοιποι συνάδελφοί του εκπαιδευτικοί για τους αιγυπτιώτες μαθητές. Συγχαρητήρια απέδωσε ο κ. Φλεβοτομάς και στην Δ/ντρια της Αμπετείου κα Καρρά, που έδινε το τιμητικό παρόν στην εκδήλωση της κοπής της βασιλόπιτας της Αχιλλοπουλείου.

 

pitta axil 2014 02

 

Μιλώντας προς τους μαθητές και παρουσία των εκπαιδευτικών, ο κ. Φλεβοτομάς τόνισε ότι «παρόλο την οικονομική κρίση που παρουσιάζει η Ελλάδα, η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου κατάφερε και πέρυσι και φέτος να ανταποκριθεί πλήρως στις απαιτήσεις του σχολείου (συμπεριλαμβανομένων και των εξόδων για τους εκπαιδευτικούς που η ΕΚΚ έχει κατ’ αποκλιειστικότητα προσλάβει), συμβάλλοντας και οικονομικά και ηθικά και με κάθε τρόπο το έργο των εκπαιδευτικών και συμβάλλοντας στην καλύτερη εκπαίδευση των παιδιών. Σάς εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο σας», κατέληξε ο κ. Φλεβοτομάς.  

 

Τους επισήμους ευχαρίστησε για την παρουσία τους ο Διευθυντής κ. Χαράλαμπος Κουγεμήτρος, εκ μέρους όλων των συναδέλφων του εκπαιδευτικών.

 

Τέλος, για κάθε τάξη υπήρξε και ένας τυχερός μαθητής με φλουρί, για το οποίο ο Σύλλογος των Εκπαιδευτικών προσέφερε από ένα βιβλίο.

 

 

pitta axil 2014 01

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης