Έντονο το ενδιαφέρον των Χωρών του Αραβικού Κόλπου για τις αποκρατικοποιήσεις στην Ελλάδα


Ενδιαφέρον για τις αποκρατικοποιήσεις των εταιρειών του ενεργειακού τομέα, αλλά και για τα θέματα της ενεργειακής επάρκειας και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, εκδήλωσε ο Σαουδάραβας Πρέσβης στην Αθήνα, Rayed Khalid A Krimly, ο οποίος συναντήθηκε στις 21 Φεβρουρίου με τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΠΕΚΑ) κ. Γιάννη Μανιάτη.

 

Εκτός από τους Σαουδάραβες, ενδιαφέρον για την ενέργεια αλλά και τους τομείς του τουρισμού και των κατασκευών, έχουν εκδηλώσει και επενδυτικά κεφάλαια από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του Υπουργείου Ανάπτυξης, οι επενδυτές από τα Εμιράτα έχουν στο στόχαστρό τους αυτή τη στιγμή 3 ιδιωτικές επενδύσεις και ενδέχεται να ανακοινώσουν το ή τα deals στις αρχές Απριλίου κατά τη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ).

 

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Φθινόπωρο, ο Υπουργός Επικρατείας του Αμπού Ντάμπι ο Σουλτάν αλ Τζάμπερ, είχε επισκεφθεί την Αθήνα και είχε συναντηθεί με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Νότη Μηταράκη, καθώς και με στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, εκφράζοντας ενδιαφέρον για την Εγνατία, τη Μotor Oil, τα ΕΛ.ΠΕ., την Kavala Oil και για τη ΔΕΠΑ.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης