«Έχει τελειώσει» το σημερινό Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού, δηλώνει από την Αυστραλία ο πρώην ΥΦΥΠΕΞ Δημήτρης Δόλλης


«Άγνοια για την έρευνα που έγινε αναφορικά με τον οικονομικό απολογισμό των μελών του Προεδρείου του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού των ετών 2006, 2007, 2008 και 2009» δήλωσε ο πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό και πρώην αντιπρόεδρος του Εργατικού Κόμματος της Βικτώριας, Δημήτρης Δόλλης.

 

Οι σχετικές δηλώσεις του κ. Δόλλη από την Αυστραλία γίνανε με αφορμή την πρόσφατη ενημέρωση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής από τον νυν Υφυπουργό Εξωτερικών, Κυριάκο Γεροντόπουλο, για τα θέματα της αρμοδιότητάς του.

 

Δεν έχω ιδέα για το θέμα αυτό, δήλωσε απερίφραστα ο κ. Δόλλης. Οφείλω να πω, όμως, ότι, αν έγινε έρευνα, καλώς έγινε! Αυτοί που λειτούργησαν και λειτουργούν σωστά, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα» τόνισε ο ίδιος.

 

Ο κ. Δόλλης εξέφρασε παράλληλα την άποψη πως το Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού (ΣΑΕ), στη σημερινή του μορφή, έχει τελειώσει. «Αν δημιουργηθεί ένα νέο όργανο, αυτό θα πρέπει να εκπροσωπεί σωστά την ομογένεια, να προέρχεται απ’ αυτήν και να μην είναι κρατικοδίαιτο» είπε.

 

Ο πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών, που βρέθηκε στη Μελβούρνη για οικογενειακούς λόγους, είπε ακόμα ότι δραστηριοποιείται με το κόμμα του κ. Ανδρέα Λοβέρδου για την επανένωση του κεντροαριστερού χώρου.

 

Υπερασπίστηκε δε πολλά από τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ που ο ίδιος υπηρέτησε, αν και παραδέχθηκε ότι «σημειώθηκαν λάθη, παραλείψεις, αστοχίες».

 

Πηγή: Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων,

του ανταποκριτή του ΑΠΕ Σ. Χατζημανώλη

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης