«Ήρθαμε και θα Μείνουμε για να προσφέρουμε», τονίζει στο «ΝΕΟ ΦΩΣ» ο Απόστ. Γυφτογεωργίου, ενόψει των εκλογών της ΕΚΚ


Ο Απόστολος Γυφτογεωργίου είναι ένας από τους νέους υποψηφίους για τις εκλογές της 6ης Απριλίου στα Ελληνικά Εκπαιδευτήρια Ηλιούπολης, όπου η Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου θα εκλέξει τους τέσσερις (4) νέους Κοινοτικούς Επιτρόπους της για την προσεχή διετία.

 

Αξίζει να διαβάσετε τις απαντήσεις του κ. Γυφτογεωργίου, για να δείτε το πώς ένας νέος σε ηλικία Αιγυπτιώτης μπορεί πράγματι να προσφέρει στον τόπο όπου γεννήθηκε.

 

 

 

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΓΥΦΤΟΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚ

ΤΗΣ 6ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ  

 

 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Κε Γυφτογεωργίου, πώς κρίνετε το γεγονός της συμμετοχής δέκα (10) υποψηφίων για τις τέσσερις (4) θέσεις φέτος για την Διαχειριστική Επιτροπή της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου;

 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΥΦΤΟΓΕΩΡΓΙΟΥ: Δέκα υποψήφιοι για τέσσερις θέσεις, δεν θεωρώ πως σε μια ανοικτή δημοκρατική διαδικασία είναι πολλοί. Περίμενα να υπήρχαν περισσότεροι, κυρίως νέοι ηλικιακά υποψήφιοι, πρόθυμοι να υπηρετήσουν την ιστορική μας ΕΚΚ. Πιστεύω πως υπάρχουν πολλοί καταξιωμένοι πάροικοι που θα μπορούσαν να βοηθήσουν, αλλά, για διάφορους προσωπικούς λόγους, δεν έθεσαν υποψηφιότητα ή την αναβάλουν για αργότερα. Ευχάριστη πάντως έκπληξη μού προκαλεί η έντονη συζήτηση εντός της παροικίας, με θετικά ή αρνητικά πολλές φορές σχόλια, οι υποψηφιότητες των 4 νέων ατόμων, εκ των οποίων μία είναι η δική μου.  

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πού οφείλεται κατά την γνώμη σας αυτό το αυξημένο ενδιαφέρον;

 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΥΦΤΟΓΕΩΡΓΙΟΥ: Θα σταθώ αποκλειστικά στην ενεργοποίηση της λεγόμενης, γενιάς των σαραντάρηδων, που άρχισε έστω και καθυστερημένα, κατά γενική ομολογία, να συνειδητοποιεί πως άτομα μεγάλης ηλικίας, με τα οποία μάς χωρίζει χάσμα γενεών, που ήδη μετέχουν στην ΔΕ, συνεχίζουν ακόμα και σήμερα να διεκδικούν την επανεκλογή τους. Επανεκλογή, που ουσιαστικά αφαιρεί από εμάς την δυνατότητα  ν’ αρχίσουμε να λαμβάνουμε πρωτοβουλίες, να εισάγουμε καινοτόμες ιδέες και να διαχειριζόμαστε τα προβλήματά μας, φέροντας λύσεις για τα τρέχοντα και μελλοντικά θέματα που αφορούν το μέλλον των παιδιών μας. Ο Σεβασμός και η Αγάπη όλων μας προς τα γηραιότερα μέλη της ΔΕ είναι αυτονόητη, και μη αμφισβητήσιμη. Τα αισθήματα αυτά τα τρέφουμε για τον καθένα προσωπικά, όντας ευγνώμονες για το έργο που έχουν προσφέρει. Αλλά, έχοντας πια θητεύσει και προσφέρει επί πολλές δεκαετίες, νομοτελειακά γίνεται εξάντληση των φυσικών ανθρώπινων ορίων και αυτό γίνεται χωρίς οι ίδιοι να προνοούν στο σχεδιασμό και προετοιμασία διάδοχης κατάστασης με άτομα νεότερης ηλικίας. Η δυναμική εμφάνιση της νέας γενιάς στο προσκήνιο δεν πρέπει να παραξενεύει ούτε και να στεναχωρεί κανένα και επιθυμία μου από τους πρεσβύτερους είναι να μάς αγκαλιάσουν έμπρακτα, να μάς στηρίξουν και να μάς μεταλαμπαδεύσουν την πείρα και τις γνώσεις τους που είναι πολύτιμες.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πώς εξηγείτε το γεγονός ότι ο μέσος όρος ηλικίας της σημερινής Διαχειριστικής Επιτροπής είναι αρκετά υψηλότερος από αυτόν των υποψηφίων;

 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΥΦΤΟΓΕΩΡΓΙΟΥ: Ο μεγάλος μέσος όρος ηλικίας συνεπάγεται της απροθυμίας των νέων που υπήρχε ν’ ασχοληθούν με τα κοινά. Για πολλά χρόνια, δεν υπήρχε αυτή η τάση, είτε γιατί δεν τούς ζητήθηκε να εμπλακούν ενεργά είτε γιατί το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου και επικοινωνίας, που δυστυχώς ήταν και εξακολουθεί να είναι μέχρι σήμερα πολύ κάτω του μετρίου, με συνέπεια να απωθεί τους νέους να λάβουν μια τέτοια απόφαση. Αλλά όπως και να έχει, παρόλο που αργήσαμε, Ήρθαμε, και εφόσον Ήρθαμε, θα Μείνουμε και θα μείνουμε για να Προσφέρουμε. 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί θελήσατε να είστε υποψήφιος στις εκλογές της ΕΚΚ, κε Γυφτογεωργίου;

 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΥΦΤΟΓΕΩΡΓΙΟΥ: Για όσους με γνωρίζουν, η ενασχόληση και αγάπη μου για τα κοινά δεν είναι κάτι το καινούργιο. Πάντα θεωρούσα τις κατά τόπους Ελληνικές Κοινότητες, φάρους Ελληνικού πολιτισμού για τους οποίους ως Έλληνας είμαι πολύ περήφανος. Ως απόδημος Έλληνας και τέκνο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, θέλω τα όσα μάς κληροδότησαν οι πρόγονοί μας, από ηθικές αξίες, και υλικά αγαθά, να τα περάσουμε στα παιδιά μας. Εντός αυτού του πλαισίου, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε την υποχρέωσή μας προς τα περήφανα γηρατειά μας, μέσω του τεράστιου φιλανθρωπικού έργου που προσφέρει και  πρέπει να συνεχίσει να προσφέρει η ΕΚΚ. Η διαχείριση ενός Οργανισμού του μεγέθους της ΕΚΚ χρειάζεται πολύ όρεξη για δουλειά, ενέργεια και νέες φρέσκες ιδέες, που πιστεύω πως μπορώ να τα διαθέσω.    

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πολλοί υποψήφιοι δεν συμμετείχαν στις Εφορείες της ΕΚΚ καθόλου. Άλλοι, ήταν μέλη και δεν πατούσαν και όμως είναι υποψήφιοι. Πώς το ερμηνεύετε αυτό;

 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΥΦΤΟΓΕΩΡΓΙΟΥ: Αν θεωρείτε πως προϋπόθεση για κάποιο νέο μέλος, υποψήφιο για την ΔΕ, είναι να έχει αποκτήσει πείρα μέσω της συμμετοχής του σε κάποια Εφορία, θα σάς απαντήσω λέγοντας πως, από κανένα νυν ή πρώην μέλος της ΔΕ δεν τού ζητήθηκε βεβαίωση προϋπηρεσίας σε Εφορεία, ούτε και κανείς δεν είχε δώσει εξετάσεις για να γίνει αποδεκτός. Οι περισσότεροι έμαθαν και ανταποκρίθηκαν με τον δύσκολο τρόπο, βουτώντας στα βαθιά νερά και τα κατάφεραν μια χαρά,  δουλεύοντας σκληρά. Όπως και να ‘χει, η συμμετοχή στις Εφορείες είναι σ’ εθελοντική βάση, όποιος έχει ελεύθερο χρόνο ν’ αφιερώσει, τρέφει αισθήματα αγάπης για το πλησίον του και επιθυμεί να προσφέρει, θα προσφέρει. Αυτός όμως που δηλώνει συμμετοχή εθελοντικά και δεσμεύεται ότι θα βοηθήσει, αλλά διαπρέπει λάμποντας δια της απουσίας του, μόνος του δίνει το δικαίωμα στον καθένα μας να υποθέσει πως δεν παίρνει στα σοβαρά το έργο της Κοινότητας και μάς προϊδεάζει πως ακολούθως τα ίδια θα πράξει σε περίπτωση εκλογής του.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιες κατά την γνώμη σας θα ήταν οι προδιαγραφές της καλύτερης Διαχειριστικής Επιτροπής της ΕΚΚ;

 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΥΦΤΟΓΕΩΡΓΙΟΥ: Η καλύτερη Διαχειριστική Επιτροπή είναι πάντα αυτή που αναδεικνύεται από την κάλπη, η οποία είναι και ο τελικός κριτής. Τα μέλη της ΔΕ πρέπει να απαρτίζονται από άτομα μορφωμένα, με θέληση, όρεξη, δυνάμεις και συνεχή φυσική παρουσία για δουλειά. Τονίζω πως, κατά την προσωπική μου ταπεινή γνώμη, σε καμία περίπτωση δεν νοείται οποιοδήποτε μέλος της ΔΕ ν’ ασκεί τα καθήκοντά του μόνο δια τηλεφώνου ή δια αλληλογραφίας και η φυσική του παρουσία να περιορίζεται σχεδόν αποκλειστικά στις ψηφοφορίες. Όποιος αγαπάει την ΕΚΚ και δεν μπορεί να παρευρίσκεται, ψυχή τε και σώματι, υπάρχουν πολλοί τρόποι να βοηθήσει διαφορετικά.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τί θα ζητούσατε από τους υποψηφίους, πριν και μετά τις εκλογές;

 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΥΦΤΟΓΕΩΡΓΙΟΥ: Πρώτα απ’ όλα, θα ήθελα οι τόνοι της προεκλογικής περιόδου να πέσουν σε κόσμιο επίπεδο. Είναι απαράδεκτο να ζητάμε την ψήφο των παροίκων και ταυτοχρόνως να διαδίδουμε φήμες και κουτσομπολιά γι’ αυτούς, θέλοντας να χτυπήσουμε υστερόβουλα άλλα άτομα. Φωνές, απειλές, βωμολοχίες, προσβολές, ειρωνείες, κακόβουλα κουτσομπολιά και ειδικότερα προσφυγές και καταγγελίες στις Αρχές είναι από άλλες εποχές και καλό είναι να τ’ αφήσουμε στην άκρη γιατί δημιουργούν αλγεινή εντύπωση και αποστροφή και δεν συμβάλουν σε τίποτα το θετικό. Αντιθέτως, δε, αποκλείουν την όποια δυνατότητα σοβαρής συζήτησης για ανταλλαγή απόψεων και ιδεών που είναι προς όφελος της Κοινότητάς μας. Πριν τις εκλογές, θα ήθελα να μάθω, απ’ όλους τους συνυποψήφιους μου, ποιο είναι το όραμα και ποιες οι ιδέες τους για την ΕΚΚ και πού θέλουν να την οδηγήσουν σε περίπτωση εκλογής τους. Μετά τις εκλογές, για τους μεν εκλεγμένους Κοινοτικούς Επιτρόπους, όποιοι και αν θα είναι, εκ των προτέρων να τούς ευχηθώ καλή δύναμη για δουλειά και για τους δε επιλαχόντες, να παραμερίσουν τις όποιες διαφορές και πικρίες τους και να συνεχίσουν να βοηθούν με όλες τους τις δυνάμεις την ΔΕ στο δύσκολο έργο της. Ο στόχος όλων μας πιστεύω είναι κοινός.

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης