Βαρυσήμαντη συνέντευξη του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, Χρήστου Καβαλή, με θέμα τις εκλογές της ΕΚΚ της 6ης Απριλίου


Μία αποκαλυπτική συνέντευξη στο Pyramis News παραχώρησε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής, με βασικό θέμα τις εκλογές της ΕΚΚ που θα γίνουν στις 6 Απριλίου.

 

Εκλογές, οι οποίες αποκτούν πλέον ιδιαίτερο ενδιαφέρον και από την δεδηλωμένη συμμετοχή δέκα υποψηφίων για τις τέσσερις θέσεις της Διαχειριστικής Επιτροπής.

 

Με το δεδομένο λοιπόν ότι η παροικία ζει πλέον σε ρυθμούς εκλογών, η συνέντευξη που ζητήσαμε από τον κ. Χρήστο Καβαλή, ο οποίος συμπληρώνει φέτος πάνω από δώδεκα χρόνια Πρόεδρος της ιστορικής Κοινότητας του Ελληνισμού στο Κάιρο, αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

 

Ο κ. Καβαλής απαντά στα ερωτήματα της ειδησεογραφικής αιγυπτιώτικης ιστοσελίδας, σχολιάζει και καταγράφει την άποψή του για το έργο της Διαχειριστικής Επιτροπής της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου και το πώς θα μπορεί να βοηθήσει στην πράξη όποιος τελικά από τους υποψηφίους εκλεγεί.

 

Ακολουθεί η ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστου Καβαλή στο Pyramis News και τον Νίκο Κάτσικα.

 

 

 

 

PYRAMIS NEWS: Κε Πρόεδρε, πώς κρίνετε το γεγονός ότι δέκα (10) υποψήφιοι τελικά εξεδήλωσαν φέτος το ενδιαφέρον τους για να συμμετάσχουν στις εκλογές για τις τέσσερις (4) θέσεις της Διαχειριστικής Επιτροπής (ΔΕ) της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου (ΕΚΚ);

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΒΑΛΗΣ: Το ότι υπάρχουν δέκα υποψήφιοι για τις τέσσερις θέσεις Κοινοτικών Επιτρόπων της ΔΕ της ΕΚΚ, το θεωρώ σίγουρα ως ένα πολύ καλό σημάδι, που δείχνει ενδιαφέρον για συμμετοχή στα κοινά, που σαφώς δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο από τους συμπαροίκους  μας. Ακόμα περισσότερο μάλιστα, το γεγονός ότι τρεις (3) από τους δέκα (10) αυτούς υποψηφίους, υποβάλλουν υποψηφιότητα για πρώτη φορά!

 

 

 

 

PYRAMIS NEWS: Πού οφείλεται κατά την γνώμη σας αυτό το αυξημένο ενδιαφέρον;

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΒΑΛΗΣ: Νομίζω πως υπάρχουν όλα τα είδη των συμμετοχών αυτή την φορά. Αυτών που ήταν μακριά από τα κοινά και σήμερα δηλώνουν πρόθυμοι, αυτών που πιστεύουν πως μπορούν να προσφέρουν καλύτερα από άλλους και, τέλος, υπάρχουν συμμετοχές που στοχεύουν σε εκλογικές τακτικές και αδέσποτες ψήφους.

 

 

 

 

PYRAMIS NEWS: Πώς εξηγείτε το γεγονός ότι ο μέσος όρος ηλικίας της σημερινής Διαχειριστικής Επιτροπής της ΕΚΚ είναι αρκετά υψηλότερος από αυτόν των υποψηφίων;

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΒΑΛΗΣ: Αυτό είναι θετικό σημάδι. Δείχνει ότι περισσότεροι νέοι σε ηλικία θέλουν να συμμετέχουν. Τί το καλύτερο άλλωστε για έναν Οργανισμό 110 ετών!

Το καλύτερο, δε, είναι ότι η διάρκεια της φετινής Διαχειριστικής Επιτροπής (ΔΕ) είναι μόνο δύο (2) έτη – αν όχι και λιγότερο, λόγω της πιθανής αλλαγής του νόμου – οπότε, με υπάρχοντα τα ήδη επτά (7) ενεργά και έμπειρα στελέχη στην ΔΕ, οι εισερχόμενοι νέοι θα έχουν την άνεση του χρόνου να μαθητεύσουν σε αυτή την διετία και να αποδώσουν άμεσα στο κοντινό μέλλον.

 

 

 

 

PYRAMIS NEWS: Πιστεύετε πως η συμμετοχή αυτή έχει και κάποια σχέση με την δεδηλωμένη διάθεσή σας να αποχωρήσετε κάποια στιγμή ?

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΒΑΛΗΣ: Για μερικούς, σαφώς και έχει! Άλλοι βλέπουν ευκαιρίες να βρεθούν στην ηγεσία της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, και είναι λογικό. Άλλοι, ανταποκρινόμενοι στο δημόσιο αίτημά μου – που έγινε στην περσινή Τακτική Γενική Συνέλευση, στις 21 Απριλίου 2013, παρουσία του τότε Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνου Τσιάρα – να μείνω για όσο μού το επιτρέπει ο χρόνος μου, αλλά με τον όρο, να δραστηριοποιηθούν οι νέοι και να μπουν νέα πρόσωπα στην Διαχειριστική Επιτροπή (ΔΕ) για να διευρύνεται η εμπειρία. Και αυτούς ευχαριστώ ιδιαίτερα. Αυτό δεν σημαίνει ότι αδιαφορώ για την πολυετή προσφορά μερικών. Αντίθετα, η προσφορά αυτή πρέπει να τιμάται. Παράλληλα, όμως, οφείλει κάποια στιγμή να παραδίδει την σκυτάλη, και δη, την κατάλληλη στιγμή.

 

 

 

 

PYRAMIS NEWS: Πολλοί υποψήφιοι δεν συμμετείχαν στις Εφορείες της ΕΚΚ καθόλου, άλλοι ήταν μέλη και δεν πατούσαν το πόδι τους, και όμως είναι υποψήφιοι… Πώς το ερμηνεύετε αυτό;

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΒΑΛΗΣ: Η προσφορά στην Ελληνική Κοινότητα Καΐρου και ειδικότερα στις Εφορείες της, είναι προαιρετική. Αν κάποιος ήταν μέλος μιας Εφορείας και δεν πατούσε, αυτό είναι κακό σημάδι, καθώς φαίνεται πως δεσμεύτηκε να προσφέρει αλλά τελικά δεν τήρησε τις δεσμεύσεις του. Αν, όμως, δεν ήταν καθόλου μέλος στις Εφορείες, αυτό δεν το καταγράφω ως αδυναμία. Μακάρι να ήταν βέβαια!! Αλλά, έχω ζωντανά παραδείγματα Κοινοτικών Επιτρόπων που διαπρέπουν ή διέπρεψαν χωρίς να έχουν συμμετάσχει προηγουμένως σε Εφορείες πριν την εκλογή τους ως Μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής.

 

 

 

 

PYRAMIS NEWS: Κε Πρόεδρε, ποια κατά την γνώμη σας θα ήταν οι προδιαγραφές της καλύτερης Διαχειριστικής Επιτροπής της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου;

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΒΑΛΗΣ: Θα απαντήσω περιεκτικά! Αυτή που χαίρει της εμπιστοσύνης της πλειοψηφίας της παροικίας και προσβλέπει και εργάζεται με δύναμη για τη συνέχεια αυτής της ιστορικής παροικίας.

 

 

 

 

PYRAMIS NEWS: Τί θα ζητούσατε από τους υποψηφίους πριν και μετά τις εκλογές;

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΒΑΛΗΣ: Πριν τις εκλογές : Να μην παρασύρονται σε προσωπικές κόντρες και κουτσομπολιά!

Μετά τις εκλογές: Αν πετύχουν, να δείξουν με την συμμετοχή τους ότι κάτι άλλαξε προς το καλύτερο.

Αν χάσουν, να μην απογοητευτούν ή να εξαφανιστούν. Δεν κερδίζουν πάντα οι καλύτεροι τις εκλογές, διότι όποιος δεν τις έχει δοκιμάσει, δεν έχει αγωνιστεί σε αυτές, τίς έχει ήδη χάσει!…

 

 

 

 

PYRAMIS NEWS: Σάς ευχαριστώ κε Πρόεδρε.

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΒΑΛΗΣ: Θα σάς κάνω εγώ μια πρόταση κε Κάτσικα: Η πρωτοβουλία σας αυτή να μιλήσω για τις προσεχείς εκλογές της ΕΚΚ της 6ης Απριλίου, να έχει συνέχεια και με τους υποψηφίους για Κοινοτικούς Επιτρόπους, φυσικά με όποιον επιθυμεί. Σάς ευχαριστώ και εγώ!

 

 

 

 

PYRAMIS NEWS: Να είσαστε σίγουρος, κε Πρόεδρε, ότι θα το φροντίσω.

One response to “Βαρυσήμαντη συνέντευξη του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, Χρήστου Καβαλή, με θέμα τις εκλογές της ΕΚΚ της 6ης Απριλίου”

  1. Δον Κιχωτης says:

    Μονο ενας Καβαλης(αυτο θα φανει αργοτερα )θα ελεγε και θα εκανε,ολα οσα εγιναν,οσα προσφερε,τον ιδιο του τον εαυτο,τον χρονο του,τον κοπο του και το ενδιαφερον του προς ολους.Ελπιζω,ο νεος προεδρος,ν’ακολουθησει την πορεια του,να δουλεψει σκληρα και να κλεισει τ’αυτια του,στις Σειρηνες γυρω του.Μ.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης