Δάσκαλο που θα εμπνεύσει στα εγγόνια τους αγάπη για την Ελλάδα αναζητούν οι Ελληνίδες της Ιορδανίας


Την αγωνία τους να περάσουν στα παιδιά και τα εγγόνια τους, την αγάπη τους για την Ελλάδα, την γλώσσα μας και τον πολιτισμό μας, εκφράζουν με δηλώσεις τους στο Αθηναϊκό Πρακτορείο οι Ελληνίδες της Ιορδανίας, καταγγέλλοντας ότι μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί δάσκαλος για να αναλάβει αυτό το έργο της εκμάθησής τους στην ελληνική γλώσσα.

 

Όπως καταγράφει το ρεπορτάζ, οι περισσότερες Ελληνίδες, μέλη του δραστήριου Συλλόγου τους, βρέθηκαν στην Ιορδανία, μετά τον γάμο τους με Ιορδανούς και Παλαιστίνιους, οι οποίοι αποφοίτησαν από ελληνικά πανεπιστήμια. Είναι κάπου 300-350 άτομα, ενώ πριν από τον Πόλεμο του Κόλπου, έφταναν τα 700!

 

Η Πρόεδρος κα Βάρναλη τόνισε δε, ότι η ανάγκη για τη δημιουργία του Συλλόγου Ελληνίδων προέκυψε τη δεκαετία του ’80, όταν ήρθαν στη χώρα πολλές νέες γυναίκες με μικρά παιδιά, τα οποία θα χρειάζονταν να πάνε σχολείο και να μάθουν για την Ελλάδα. Το 1995, ο Σύλλογος απέκτησε επίσημη υπόσταση και καταστατικό.

 

«To σχολείο ξεκίνησε το 1989, μετά από προσπάθειές μας στο Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Εξωτερικών. Τα παιδιά μας μιλάνε τέλεια την ελληνική γλώσσα και πολλά πήρανε το πτυχίο ελληνομάθειας» επεσήμανε η κα Βάρναλη. Μαθήματα ελληνικών γίνονταν όχι μόνο στα παιδιά, αλλά και σε Ιορδανούς, Αμερικανούς και Ρώσους.

 

Τώρα, σειρά έχουν να καθίσουν στα θρανία, τα εγγόνια των γυναικών του Συλλόγου, περίπου 100 παιδάκια για τα οποία, όπως είπε η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνίδων Ιορδανίας.

Για αυτό, αναζητείται δάσκαλος καταρτισμένος, με θέληση, για να εμπνεύσει αγάπη και σεβασμό για την Ελλάδα και να βοηθήσει τον ελληνισμό να κρατήσει.

 

Στο στέκι του Συλλόγου, ένα ισόγειο διαμέρισμα με κήπο, οι Ελληνίδες της Ιορδανίας, οι οποίες έχουν «πολλή τρέλα και πολύ πάθος», πραγματοποιούν τις μηναίες συγκεντρώσεις τους και διοργανώνουν πολιτιστικές και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις. Συγκέντρωσαν χρήματα για τους πυρόπληκτους της Πελοποννήσου και το χωριό SOS, στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης, ενώ κάθε χρόνο συμμετέχουν σε δύο μεγάλα bazaar, που γίνονται στην Ιορδανία, τα έσοδα από τα οποία πηγαίνουν σε ιδρύματα για παιδιά με ειδικές ανάγκες και για την προστασία της οικογένειας.

 

(Πηγή: ΑΠΕ)

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης