Διευρύνεται η συνεργασία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας με την Αλεξανδρινή Βιβλιοθήκη


Μία ακόμη κοινή δράση καταγράφουν δύο από τους σημαντικότερους φορείς της Μεγάλης Πόλεως της Αλεξάνδρειας, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και η περίφημη Αλεξανδρινή Βιβλιοθήκη (Biblioteca Alexandrina), με την παραλαβή μίας δεύτερης σειράς αποκατεστημένων και ψηφιοποιημένων χειρογράφων κωδίκων, προερχομένων από τους θησαυρούς της Πατριαρχικής Βιβλιοθήκης.

 

biblioteca 02

Η παράδοση- παραλαβή έγινε στα πλαίσια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις 30 Οκτωβρίου, στην Αλεξανδρινή Βιβλιοθήκη, παρουσία του Προκαθημένου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄.

 

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ο Πατριάρχης Θεόδωρος είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά το εξειδικευμένο προσωπικό του Κέντρου Χειρογράφων της Αλεξανδρινής Βιβλιοθήκης και να ενημερωθεί αναλυτικά για την πορεία του έργου και για τις προκλήσεις που ενέχει η διαδικασία αποκαταστάσεως των συνεπειών του χρόνου επί των χειρογράφων.

 

biblioteca 03

 

Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια κ. Χρήστος Καποδίστριας και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος Αλεξανδρείας κ. Ιωάννης Σιώκας.

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Hephaestus Radio


Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads
Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης