ΕΚΤΑΚΤΟ – Παραίτηση Επισκόπου θα έχουμε στην προσεχή Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, που συνεδριάζει το Σάββατο ;


Το Σάββατο πρωί, 23 Νοεμβρίου, συνεδριάζει η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής υπό την προεδρία του Αλεξανδρινού Προκαθημένου κ.κ. Θεοδώρου Β΄.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου έχει ήδη δεχτεί μία παραίτηση Επισκόπου, την οποία πιθανόν να έχει ήδη κάνει δεκτή.

 

Η πληροφορία θα επιβεβαιωθεί ή όχι το αργότερο μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου. Ίδωμεν…

 

Πάντως, σημαντικές θα είναι και οι υπόλοιπες εκδηλώσεις του τριημέρου στην Αλεξάνδρεια, καθώς, παρουσία και του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τον Απόδημο Ελληνισμό κ. Κυριάκου Γεροντόπουλου, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια των δύο νέων Μουσείων της Πατριαρχικής Έδρας: του Αρχαιολογικού και του Βυζαντινού – Σκευοφυλακίου, μετά την Συνοδική Θ. Λειτουργία στον επιβλητικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια.

 

Ενώ, την ερχόμενη Δευτέρα το πρωί, 25 Νοεμβρίου, εορτή της Αγίας Αικατερίνης, Αγίας που μάλιστα κατάγεται από την Αλεξάνδρεια, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος κ. Θεόδωρος Β΄θα εορτάσει παρουσία όλης της παροικίας τα σεπτά του 59α γενέθλια, στο ναό του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης