Εντυπωσίασαν τα ελληνικά χρώματα και το χορευτικό του Συλλόγου Ελληνικής Νεολαίας Καΐρου στο Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο Καΐρου


Δυναμική ήταν η παρουσία της Ελλάδας, μέσω του Συλλόγου Ελληνικής Νεολαίας Καΐρου (Σ.Ε.ΝΕ.Κ) στην ετήσια «διεθνή ημερίδα» του Αμερικάνικου Πανεπιστημίου στο Κάιρο (A.U.C.), με θέμα «το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου», θέμα από το οποίο οι υπεύθυνοι είχαν αντλήσει στοιχεία για την διακόσμηση όλου του χώρου.

 

senek auc 02

 

Οι Αιγυπτιώτες νεολαίοι μας, με πολύ κέφι συμμετείχαν στην εκδήλωση, με δώδεκα μέλη, έχοντας ήδη πραγματοποιήσει εντατικές πρόβες Ελληνικών παραδοσιακών χορών για τρεις ολόκληρες εβδομάδες, στον χώρο όπου στεγάζονται στην Ηλιούπολη.

 

Έτσι, την Τρίτη 11 Μαρτίου, η ομάδα του ΣΕΝΕΚ κατέφθασε στους χώρους της εκδήλωσης στο Νέο Κάιρο για να αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα στην εκδήλωση του Αμερικάνικου πανεπιστημίου στην Αιγυπτιακή πρωτεύουσα. Το Ελληνικό περίπτερο, διακοσμημένο με αφίσες και αρχαιοελληνικούς κίονες που προβάλλουν το ελληνικό τοπίο και τον ελληνικό πολιτισμό, έκλεψαν τα βλέμματα των επισκεπτών στους οποίους μοιραστήκαν ενημερωτικά φυλλάδια του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Ακόμη περισσότερο όμως εντυπωσίασαν οι Ελληνικές παραδοσιακές νοστιμιές και οι καφέδες τύπου «φραπέ» που προσέφερε το περίπτερο του ΣΕΝΕΚ στους επισκέπτες και ιδιαίτερα οι εξαιρετικές νόστιμες ντολμάδες και το τζατζίκι που ετοίμασε και προσέφερε ειδικά για την περίσταση ο μεγάλος δωρητής του συλλόγου κ. Αντώνης Ιορδανίδης.

 

senek auc 04

 

Η έναρξη της Διεθνούς ημερίδας έγινε με την παρέλαση των αντιπροσωπειών των 20 χωρών που συμμετείχαν και την ανάκρουση του εθνικού ύμνου κάθε χώρας.

 

Λίγο μετά, ήρθε η ώρα της Ελλάδας να καταπλήξει!

Ήταν η στιγμή όπου η ελληνική χορευτική νεολαιίστικη ομάδα του ΣΕΝΕΚ με τις παραδοσιακές στολές παρουσίασε τους πατροπαράδοτους ελληνικούς μας χορούς. Δέκα λεπτά παρουσίασης στάθηκαν αρκετά για να εντυπωσιάσουν όλους τους  παρευρισκόμενους.

 

senek auc 03

 

Και για φινάλε, το πρόγραμμα έκλεισε εντυπωσιακά με μια χορογραφία της πασίγνωστης στους Αιγυπτίους μουσικής του Μ. Θεοδωράκη από την ταινία «Ζορμπάς», με όλο το κοινό να χειροκροτεί θερμά και ζητώντας να φωτογραφηθούν με τα παιδιά μας.

 

senek auc 05

 

Με ανακοίνωσή τους, ο Πρόεδρος του ΣΕΝΕΚ κ. Ανδρέας Ιόσρι μαζί με όλα τα μέλη του Δ.Σ, ευχαριστούν θερμά την Διαχειριστική Επιτροπή της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, τον Πρόεδρο κ. Χρήστο Καβαλή για την συνεχή τους συμπαράσταση και προσφορά, καθώς επίσης και την Προϊστάμενη Εφορείας Νεολαίας και αθλητισμού α Χρυσάνθη Σκουφαρίδου για την άψογη συνεργασία και τον Γενικό Γραμματέα της ΕΚΚ κ. Αντώνη Ιορδανίδη για την προσωπική γενναιόδωρη προσφορά του. Επίσης, ευχαριστούν θερμά την Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Αμπετείου Σχολής κα Καλλιόπη Καρρά και όλο το σύλλογο διδασκόντων για την έγκριση τους στην συμμετοχή των μαθητών και την παραχώρηση παραδοσιακών στολών, την κα Ευαγγελία Χαλκιά για την διοργάνωση της μεταφοράς με το λεωφορείο της Ε.Κ.Κ. προς και από το πανεπιστήμιο και τέλος την κα Αλεξάνδρα Γαζή (στέλεχος του Αμερικάνικου πανεπιστημίου) η οποία βοήθησε αρκετά και φέτος στην οργάνωση του ελληνικού περιπτέρου.

 

Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη του χορευτικού του ΣΕΝΕΚ, στα παιδιά που βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτής της αξέχαστης παρουσίασης, στην μεγάλη αυτή επιτυχία που πραγματικά μάς έκαναν υπερήφανους: Κατερίνα Κιρόλλος, Χριστίνα Καλατζή, Μαντόνα Ναγκίμπ, Ναγιέρα Μενσάουι, Ναγιέρα Ελ Γαντούρ, Αμπανόμπ Ελ Ναγκάρ, Αλέξης Κύριλλος, Πάρις Γεωργιάδης, Ανδρέας Σαΐντ, Αντώνης Ζουμπουλίδης και Ιωσήφ Βαγιωνίτης.

 

senek auc 01

2 responses to “Εντυπωσίασαν τα ελληνικά χρώματα και το χορευτικό του Συλλόγου Ελληνικής Νεολαίας Καΐρου στο Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο Καΐρου”

  1. χριστης θωμαιδης says:

    ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΝΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

  2. Ανδρέας Γιόσρι says:

    Σας ευχαριστώ για την ηθική σας συμπαράσταση εκ μέρους ολου του διοικητικού συμβουλίου. Να είστε πάντα καλά. 🙂

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης